Ξεκινά το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Ανοίγει τις πόρτες του τη Δευτέρα (σήμερα) 21 Ιανουαρίου, το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, το οποίο φιλοξενείται φέτος για 1η φορά στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, εγκαινιάζοντας το πρωί, την εκπαιδευτική ζώνη, η οποία σημειώνει ήδη μεγάλη ανταπόκριση από τα σχολεία της Πάτρας. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα συνεχιστούν οι προβολές για το ευρύ κοινό ενώ στο ενδιάμεσο θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης(ώρα 7.30 μ.μ).

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει ένα πανόραμα ελληνικών και ξένων κινηματογραφικών παραγωγών της τελευταίας 2ετίας. Όλες οι προβολές, οι παράλληλες εκδηλώσεις και τα σεμινάρια είναι ελεύθερα για το κοινό. Φέτος το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην Ισότητα των Δύο Φύλων, με πλήθος προσκεκλημένων Ελλήνων και ξένων σκηνοθετών μερικοί από τους οποίους θα βρίσκονται στην πόλη της Πάτρας όπως ο Κωνσταντίνος Φόλας, ο Ιταλός Tomas Kunstler, η Ελένη Αλεξανδράκη και ο Τάκης Σακελλαρίου.

Πιο συγκεκριμένα στην Πάτρα, συνολικά τις μέρες που θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ, θα προβληθούν 15 ντοκιμαντέρ στην εκπαιδευτική ζώνη (09:00-12:00), οποία είναι ανοιχτή και για το ευρύ κοινό, και 12 ντοκιμαντέρ στη ζώνη κοινού (18:00-21:00). Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Αίγλη, στη VESO MARE, στα πλαίσια της συνδιοργάνωσης με το Δήμο Πατρέων και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More