Βρείτε τον σωσία σας στο έκθεμα ενός μουσείου!

doubles

Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι όλοι μας, μα όλοι μας, έχουμε – ή, είχαμε κάποτε – ένα σωσία, κάπου στον πλανήτη.

Κάποιοι, μάλιστα, αναζητούν αποδείξεις και τρέχουν σε μουσεία και φωτογραφίζονται μπροστά από πίνακες ζωγραφικής ή γλυπτά, και λεν «μα, δεν βλέπεται την ομοιότητα; Σαν δυο σταγόνες νερό!» Τα μουσεία είναι γεμάτα από «σωσίες σε μουσεία», αν μπορούμε να τους βαφτίσουμε έτσι.

doubles

Έργα από την Αναγέννηση μέχρι την Ποπ Αρτ. Αλλά το Musée de La Civilisation στο Κεμπέκ του Καναδά ανατρέχει σε πιο παλιές περιόδους καλλιτεχνικής έκφρασης. Στο πρότζεκτ «My-2000-Year-Old Double» θα ζευγαρώσει πορτραίτα σύγχρονων ανθρώπων με ελληνο-ρωμαϊκά γλυπτά ή αιγυπτιακά ταφικά πορτραίτα!

doubles

Το πρότζεκτ έχει ως εξής: το καναδικό μουσείο συνεργάζεται με το Musée d’ art et d’histoire de Genève το οποίο καυχάται για τα 650.000 έργα τέχνης στις συλλογές του. Συνεργάζεται επίσης με το Fondation Grandur pour l’art, το οποίο είναι και αυτό υπερήφανο για τις συλλογές του, τις οποίες επιδιώκει συνεχώς να εμπλουτίζει.

doubles

Από τις 24 Οκτωβρίου του 2018 έως τις 27 Οκτωβρίου του 2019, στο Musée de La Civilisation στο Κεμπέκ θα εκτεθούν τριάντα πορτραίτα ανθρώπων που ζουν ανάμεσά μας – από τις φωτογραφίες που έχουν υποβληθεί για αυτό το πρότζεκτ – και, δίπλα τους, τα αρχαία έργα τέχνης τα οποία είναι «καθρέφτες» τους. Τα πορτραίτα θα είναι από τον φακό του Καναδού καλλιτεχνικού φωτογράφου Φρανσουά Μπρουνέλ. Να μια εξερεύνηση που είναι, ταυτόχρονα, και παιχνιδιάρικη και εκπαιδευτική.

doubles

 

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More