Βόλτα στην καρναβαλική Πάτρα το 1961 (video)

Το Πατρινό Καρναβάλι, το κορυφαίο συμμετοχικό Καρναβάλι της Ευρώπης, βρίσκεται ήδη στην εξέλιξή του και για μερικές ημέρες ακόμα θα απασχολήσει έντονα τα τοπικά αλλά και τα πανελλήνια Μέσα.

Η ιστορία του, αδιαμφισβήτητα μεγάλη σε διάρκεια και πλούσια σε περιεχόμενο, εκτείνεται και αγκαλιάζει σχεδόν δυο αιώνες.

Όσο για τις αναμνήσεις, καθοριστικές και αυτές, τόσο για τις ζωές πολλών Πατρινών όσο και των επισκεπτών του.

«Ένα από τα πράγματα που χαρακτηρίζουν το Πατρινό Καρναβάλι είναι η μαζικότητα», θα μου δηλώσει ο Κωνσταντίνος Μάγνης. «Δεν υπάρχει άλλη πόλη στον κόσμο όπου το Καρναβάλι της να αφορά κάθε κάτοικο, κάθε πολίτη. Όλοι μετέχουν και δεν είναι παθητικοί θεατές, τους αφορά όλους. Και από την άλλη, το Πατρινό Καρναβάλι αποπνέει μια ατμόσφαιρα…Δεν μεταμφιεζόμαστε αναζητώντας μια κάποια παράδοση, μια κάποια λαγνεία ή κάποιο ερωτισμό μόνο, ούτε αντιγράφοντας μόνο κάποια ξένα πρότυπα, αλλά υπάρχει πάντα η αίσθηση ότι όλα είναι Πατρινά. Ο Πατρινός φοράει τη στολή του δεν είναι αποκομμένος από το δρόμο, από την ιστορία. Όλες οι αναφορές είναι συγκεκριμένες».

Δείτε το video “Βόλτα στην καρναβαλική Πάτρα το 1961 ”

Βόλτα στην καρναβαλική Πάτρα το 1961"Σάτιρα, αυτοσαρκασμός, αστείρευτο γλέντι, συντροφικότητα και παρέες"

Geplaatst door Patrinorama.com op Zaterdag 1 februari 2020

 

Πηγή : https://www.elculture.gr/

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More