Τρίγωνα Πανοράματος!

Η ιστορία αναφέρει ότι τα “τρίγωνα” πρωτοεμφανίστηκαν το 1960 στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης και ονομάστηκαν έτσι από το σχήμα τους.
Ένα από τα πρώτα ζαχαροπλαστεία της εποχής που έφτιαχναν αυτούς τους γλυκούς πειρασμούς ήταν το ζαχαροπλαστείο «Τάσος» των αδελφών Τσομπανίδη,
στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.
Εμπνευστής τους ο Γιώργος Καραγιάννης, ζαχαροπλάστης τότε
 στο επάγγελμα και μέτοχος σήμερα στην επιχείρηση.
 Σε ένα ταξίδι αναψυχής στην Τουρκία, συνάντησε τα ανατολίτικα σιροπιαστά τρίγωνα με καρύδια και φιστίκια. Ερχόμενος στην Ελλάδα αποφάσισε να τα τροποποιήσει και να τα φέρει πιο κοντά στην ελληνική νοοτροπία, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει τα τρίγωνα με γέμιση κρέμας.
Τα πρώτα τρίγωνα που εμφανίστηκαν ήταν τα μεγάλα (μερίδας).
Με το πέρασμα των χρόνων και για τις ανάγκες των καταναλωτών δημιουργήθηκαν τα μικρά τρίγωνα και στη συνέχεια αυτά με επικάλυψη σοκολάτας.
Ωστόσο, η συνταγή είναι η ίδια, όσα χρόνια και να περάσουν.

Πέρα από το φύλλο κρούστας, που ψήνεται σε ανάλογη θερμοκρασία και στη συνέχεια σιροπιάζεται, αποτελείται κι από κρέμα. Η παραδοσιακή συνταγή της κρέμας αποτελείται από γάλα, φρέσκο βούτυρο, αλεύρι και ζάχαρη. Η κρέμα, χρειάζεται τις κατάλληλες αναλογίες στα υλικά, για να γίνει πλούσια και παχύρρευστη.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More