«Τρείς λαλούν και δύο χορεύουν»

«Τρείς λαλούν και δύο χορεύουν», Μαθαίνοντας για τον χορό  Εργαστήριο Ιστορίας Χορού και Βιωματικής Ανάλυσης Χορογραφικών Έργων «Η Ωραία Κοιμωμένη» Κυριακή 7 Απριλίου στις 10.30 στο Χορομέλεια (Επιδαύρου 11).

Στην ανοιξιάτικη τρίτη συνάντηση του εργαστηρίου που συνεχίζει η «Χορομέλεια» σε συνεργασία με τη θεωρητικό του χορού Σοφία Αναστασοπούλου, θα κλείσουμε την περιήγησή μας στο χορευτικό σύμπαν της Ρωσίας του 19ου αιώνα με την «Ωραία Κοιμωμένη», το διασημότερο μπαλέτο της εποχής αυτής που αποτελεί το αποκορύφωμα του κλασσικού χορού. Για πρώτη φορά σ’ αυτό το εργαστήρι, στο τμήμα των εφήβων – ενηλίκων, θ’ αδράξουμε μαζί με την Ολγα Κλώντζα την ευκαιρία που μας προσφέρουν οι τεχνικά δύσκολες variations των νεράιδων, του πρίγκιπα, της Aurora και το υπέροχο Rose Adagio για να αφιερώσουμε μια επιπλέον ώρα στην ανάλυση της κίνησης και τον πειραματισμό με το ρεπερτόριο. Τέλος, θα εμπνευστούμε από τα έργα του γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά για την Πεντάμορφη για να φτιάξουμε τα δικά μας γλυπτά της Ωραίας Κοιμωμένης.

Η επιθυμία να καλλιεργηθεί τόσο στους χορευτές όσο και στους θεατές ένα βλέμμα ενεργητικό, σύνθετο και εμπεριστατωμένο απέναντι στην τέχνη του χορού και τα έργα της είναι και ο βασικός στόχος του εργαστηρίου «Τρείς λαλούν και δυό χορεύουν». Έτσι, μέσα από διάσημα χορογραφικά έργα εξερευνούμε τη διαδικασία της δημιουργίας των χορογραφικών έργων καθώς και στιγμιότυπα από την ιστορία του χορού. Ανακαλύπτουμε ποιοί και πώς φτιάχνουν ένα χορογραφικό έργο αλλά και κάποιους από τους μεγάλους χορευτές και χορογράφους της ιστορίας. Ακόμα, διερευνούμε την εξέλιξη της τεχνικής, τη σχέση χορού και μουσικής και τη σχέση του χορού με τις άλλες τέχνες και την κοινωνία. Τα εργαλεία μας είναι αποσπάσματα από βίντεο, εικόνες, κείμενα, παιχνίδι, συζήτηση, ζωγραφική, «παιχνιδοχορός» και αυτοσχεδιασμοί.

Το εργαστήρι είναι ανοιχτό τόσο σε μαθητές χορού όσο και σε θεατές – φίλους του χορού. Είναι χρήσιμο επίσης σε δασκάλους χορού και μουσικής, νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες, χορευτές, φοιτητές συναφών με τις τέχνες ή την ιστορία σχολών, φοιτητές θεατρικών σπουδών καθώς και ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών.

Δεν απαιτείται να γνωρίζετε χορό, απαιτούνται όμως άνετα ρούχα!

Υπάρχουν δύο τμήματα, ένα δίωρο για παιδιά δημοτικού και ένα τρίωρο για ενδιαφερόμενους κάθε ηλικίας.

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες: Σχολή χορού ‘’Χορομέλεια’’ τηλ. 2610420301, 6937036673.

Η Σοφία Αναστασοπούλου, είναι απόφοιτος της Νομικής (ΑΠΘ) με μεταπτυχιακό στο Δίκαιο Περιβάλλοντος (Paris I-Panthéon Sorbonne) και απόφοιτος του Τμήματος Παραστατικών Τεχνών με ειδικότητα στο Χορό του Πανεπιστημίου Paris VΙΙΙ – Vincennes – Saint Denis. Από το 2005 γράφει για το χορό και συμμετέχει με θεωρητικό βλέμμα σε χορoγραφικά projects. Έχει συνεργαστεί με το περιοδικό τέχνης Highlights, το περιοδικό Χορός, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και την Εθνική Λυρική Σκηνή. Δίδαξε ιστορία χορού στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή του Δήμου Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη (2010-2012). Είναι τελειόφοιτη σωματική ψυχοθεραπεύτρια του Κέντρου Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής «Βίλχελμ Ράιχ».

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More