Το ταξίδεμα

Η εταιρεία τεχνών ΣκηνοΔράστες παρουσιάζει το σύγχρονο θεατρικό έργο “το ταξίδεμα”, στον πολυχώρο πολιτισμού Μηχανουργείο, απο 22/3 εως 14/4/2019. Οι παραστάσεις θα είναι κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.30 και κάθε Κυριακή στις 20.30.

Η εταιρεία τεχνών, «Σκηνοδράστες» είναι ενα νέο κύτταρο στο χώρο του θεάτρου και του πολιτισμού γενικότερα. Στοχεύει να φέρει κοντά ανθρώπους, ερασιτέχνες και επαγγελαμτίες, που επιθυμούν να δημιουργήσουν και να συνεισφέρουν ο καθένας με τον τρόπο του στην πολιτιστική καλλιέργεια.
Μέσα απο την μελέτη και την εμβάθυνση πάνω στην παγκόσμια δραματουργία, αλλά και υποστηρίζοντας νέους δημιουργούς, φιλοδοξεί να παράγει πολιτιστικό υλικό που θα προσφέρει στο ευρύ κοινό. Παράλληλα έχει σκοπό μέσα απο επιμορφωτικά σεμινάρια και άλλες δράσεις να καταφέρει την καλλιτεχνική ανταλλαγή και δημιουργία και σε άλλες μορφές τέχνης, που συνορεύουν και άγγίζουν το θέατρο.
Με βασική αρχή το οτι ο πολιτισμός είναι ένας δρόμος που μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να προβληματιστούν, να γνωρίσουν καινούργια πράγματα και να κοινωνικοποιηθούν πραγματικά, οι «Σκηνοδράστες», μπαίνουν στο στίβο της θεατρικής και πολιτιστικής δράσης αρχικά στην πόλη όπου εδρεύουν, την Πάτρα, με όραμα να μεγαλώσουν και να ταξιδέψουν και εκτός των συνόρων της πόλης.
Η πρώτη δημιουργία της εταιρείας είναι το θεατρικό έργο, «Το ταξίδεμα», το οποίο θα ανέβει στη σκηνή του πολυχώρου «Μηχανουργείο», απο 22 Μαρτίου εως 19 Απριλίου 2019.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
«Το Ταξίδεμα» είναι ένα θεατρικό έργο που μας δίνει μέσα απο την καθημερινότητα του σήμερα χαρακτήρες, καταστάσεις και γεγονότα που συναντάμε, αντιμετωπίζουμε, ζούμε μαζί τους.
Ένας ερασιτεχνικός θίασος ετοιμάζεται να ανεβάσει τις «Λευκές Νύχτες» του Ντοστογιέφκι. Οι πρόβες αρχίζουν μέσα σ’ενα κλίμα ευχάριστης ονειροπόλησης, αλλά οι ανατροπές και οι διαφορές στους χαρακτήρες των ηρώων πλέκουν την ιστορία έτσι, ώστε να μένει αναλλοίωτος ο κεντρικός στόχος και το πάθος για την τελική έκβαση.
Στόχος είναι η αγάπη για το θέατρο. Θα μπορούσε το έργο αυτό να θεωρηθεί ένας ύμνος στο θέατρο, όμως οι προεκτάσεις του αφορούν σε κάθε τι που υπηρετούμε με ζήλο και πάθος, σε κάθε τι που επιθυμούμε και θέλουμε να ολοκληρώσουμε, κάνοντας όνειρα γι’αυτό.
Το παιχνίδι ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα δηλώνει τη θετική αντιμετώπιση των πραγμάτων και των καταστάσεων, δίνοντας στο θεατή ανάσα αισιοδοξίας.
Οι χαρακτήρες των ηρώων, πραγματικοί και δομημένοι, με ισορροπία δρουν μέσα στις ανατροπές, τις συγκρούσεις,τη συμπάθεια και την αγάπη. Ταξιδεύουν μαζί και χώρια φθάνοντας στον τελικό προορισμό τους.
Το απόσπασμα απο τις «Λευκές Νύχτες» δρα σαν ιντερμέδιο, δένει απόλυτα με την πλοκή και ιδιαίτερα με την συναισθηματική κατάσταση της κεντρικής ηρωίδας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
ΚΕΙΜΕΝΟ: Σεβαστιάνα Κουτρουμπάνου & Τριαντάφυλλος Κωνσταντινάκος

ΗΘΟΠΟΙΟΙ
Κουτρουμπάνου Σεβαστιάνα
Κωνσταντινάκος Τριαντάφυλλος
Ροντογιάννης Δημήτρης
Κιμιοπούλου Γεωργία
Σιδέρης Γιάννης

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κεραμίδα Έφη
ΚΙΝΗΣΗ: Λυμπεράτος Νίκος
ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Οικονομίδης Θεόδωρος
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ: Αναστασόπουλος Ιωάννης
ΣΚΗΝΙΚΑ: Σκηνοδράστες

Γενική είσοδος 10 ευρώ- μειωμένο 8 ευρω ( άνεργοι, μαθητές, σπουδαστές, ομάδες)
Κρατήσεις θέσεων στα τηλ: 6972 350743 & 6989 791559

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More