Το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας J/24 στην Πάτρα

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών είναι διοργανωτής του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας με σκάφη J-24, το οποίο θα γίνει στην Πάτρα, από τις 4 έως τις 10 Μαΐου 2019.

Τα σκάφη θα ελλιμενιστούν στον μόλο της Αγ. Νικολάου, στο κέντρο της Πάτρας, επιλογή η οποία έγινε προκειμένου να δώσουμε στον πατρινό μια ξεχωριστή εικόνα, με γνώμονα την άποψη ότι μία διοργάνωση στο κέντρο της πόλης όχι μόνο δεν θα διαταράξει τον ρυθμό και τη ζωή των πολιτών αλλά θα διανθήσει την καθημερινότητά τους και θα προσθέσει σε ποιότητα, αξία αλλά και έσοδα.

Η διοργάνωση θα προσελκύσει πάνω από 250 αθλητές από την Ελλάδα αλλά και από όλο τον κόσμο, με συμμετοχές ομάδων από Γερμανία, Ουγγαρία, Αγγλία, Ιταλία, Ολλανδία, Αμερική και φυσικά την Ελλάδα, με 35 ομάδες να έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής συνεχίζονται.

Τον αγώνα θα πλαισιώσουν διεθνείς αλλά και Έλληνες κριτές και στελέχη αγώνων, με Πρόεδρο επιτροπής αγώνα, τον Σούλη Παπαντωνίου, με εμπειρία από τους Ολυμπιακούς αγώνες και από ιστιοπλοϊκούς αγώνες όπως το Sydney Hobart και πολλά παγκόσμια πρωταθλήματα.

Η διοργάνωση ξεκίνησε να προετοιμάζεται εδώ και 4 χρόνια, με παρουσιάσεις της Πάτρας και promotion στο συνέδριο της κλάσης στην Αμερική το 2016, στην Garda (Ιταλία) το 2017, και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ιταλία πέρσι.

Το σκάφος J/24 είναι ένα 5θέσιο σκάφος στο οποίο αγωνίζονται αθλητές από όλες τις ηλικίες, πολύ δημοφιλές ιδιαίτερα στην Αμερική, στην Ιαπωνία και σε ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη. Ειδικότερα, στη χώρα μας περιοχές όπως η Κρήτη και η Θεσσαλονίκη έχουν μεγάλη δραστηριότητα και μάλιστα έχουν να επιδείξουν ομάδες με διακρίσεις σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως η ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας (Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος).

Θα συμμετέχουν πολλές ελληνικές ομάδες από τα Χανιά, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, την περιοχή του κέντρου (Αθήνα), το Ηράκλειο καθώς και ομάδα της Πάτρας του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών. Από τους ξένους έχει δηλώσει ο Αμερικανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής, πολλοί διακριθέντες αθλητές με ευρωπαϊκούς τίτλους και 8 γερμανικές ομάδες με νεανικά πληρώματα.

Με τη στήριξη των φορέων της πόλης, (Περιφέρεια, Δήμος Πατρέων, Ο.Λ.ΠΑ.), μπαίνουμε στον τελευταίο μήνα της διοργάνωσης και την επόμενη εβδομάδα οι διοργανωτές θα ανακοινώσουν επίσημα τους υποστηρικτές, τους χορηγούς και το πρόγραμμα των αγώνων.

Πηγή : sportin.gr

 

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More