Το παλιό λιμάνι της Πάτρα σ΄ ένα καταπλητικό video!

Το ιστορικό λιμάνι της Πάτρας αποτυπώνεται στα εναέρια πλάνα αυτού του καταπληκτικού βίντεο, μέσα από τα οποία έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα μικρό ταξίδι πίσω στο χρόνο.

Αντιπροσωπευτικό δείγμα του ελληνικού ναυτικού εμπορίου, το λιμάνι της Πάτρας διαχρονικά διαδραμάτισε, και εξακολουθεί να διαδραματίζει, σημαντικό ρόλο στην κοινωνικοοικονομική ζωή και ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της πόλης της Πάτρας.

Πόλη χαρακτηρισμένη ως “πόλη – λιμάνι”, η Πάτρα ήκμασε κυρίως λόγω των εξαγωγών σταφίδας και γενικότερα λόγω του εισαγωγικού και εξαγωγικού της εμπορίου.

Τα πλοία που κατέφθαναν στο λιμάνι της Πάτρας φόρτωναν κυρίως σιτάρι, λάδι και σταφίδαμεταφέροντάς τα στην Τεργέστη και σε άλλες Ιταλικές πόλεις και από εκεί, μέσω χερσαίων περασμάτων, προς τις αγορές της Βόρειας Ευρώπης.

Απολαύστε αυτό το καταπληκτικό βίντεο που έχει απαθανατίσει όχι μόνο το παλιό λιμάνι της Πάτρας, αλλά και τον αρχοντικό ναό του Αγίου Ανδρέα

 

Πηγή : madeingreece.gr

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More