Το «Όλα σε θυμίζουν» είχε γραφτεί με άλλους στίχους (video)

Το «Όλα σε θυμίζουν» είναι ένα τραγούδι που όλοι έχουμε σιγοψιθυρίσει τους στίχους του. Ένα από τα ωραιότερα, αν όχι το ωραιότερο, τραγούδια που γράφτηκαν ποτέ.
Οι υπέροχοι στίχοι είναι του Μανώλη Ρασούλη, την μουσική έγραψε ο Μάνος Λοίζος και το απογείωσε με την συγκινητική της ερμηνεία η Χαρούλα Αλεξίου.
Και όμως λίγοι γνωρίζουν ότι αρχικά γράφτηκε με άλλους στίχους!
Την αποκάλυψη έκανε πριν από αρκετά χρόνια ο Φώντας Λάδης.
Ο συγγραφέας και στιχουργός ανέφερε πως λίγο μετά τη μεταπολίτευση, είχε γράψει ένα ποίημα με τίτλο «Η πεταλούδα», το οποίο και μελοποίησε ο Λοΐζος, μαζί με 4-5 ακόμη ποιήματά του. Όταν όμως το 1979 κυκλοφόρησε ο δίσκος «Τα τραγούδια της Χαρούλας» με τη Χάρις Αλεξίου, πάνω στην ίδια μελωδία που ο Λοΐζος είχε γράψει την «Πεταλούδα» του Λάδη, υπήρχαν οι στίχοι του Μανώλη Ρασούλη που έλεγαν «Όλα σε θυμίζουν απλά κι αγαπημένα…».
Αργότερα ο Ρασούλης με ένα γράμμα του «απολογήθηκε» για τη συγκεκριμένη ιστορία και την «προδοσία» που έγινε στο Φώντα Λάδη, ενώ κάποια χρόνια μετά, «Η πεταλούδα» ηχογραφήθηκε σε ένα demo, με ενορχήστρωση Λάκη Αργυριάδη και τραγουδίστρια τη Μαρία Ρουσσέα, χωρίς όμως να κυκλοφορήσει ποτέ…
Η ηχογράφηση με τη Μαρία Ρουσσέα, μαζί με τις μαρτυρίες του Φώντα Λάδη στον Αλέξη Βάκη, καθώς και το γράμμα του Μανώλη Ρασούλη, ακούγονται στο βίντεο του ogdoo.gr που ακολουθεί.

 

Πηγή :fanpage.gr

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More