Το μαγευτικό φαράγγι του Κράθη ποταμού στην Ακράτα (video)

Ο Κράθης είναι ένα από τα πιο όμορφα, μικρά ποτάμια της Πελοποννήσου που χαρακτηρίζεται από ένα σωρό μύθους και ιστορικά γεγονότα. Οι πηγές του ποταμού βρίσκονται στα βόρεια του Χελμού (Αρόανια) και σε υψόμετρο από 1.500 έως 2.300 μ.

Μια από αυτές, γνωστή από την αρχαιότητα, είναι τα Ύδατα της Στυγός, ενώ μια δεύτερη πηγή είναι το Κρυονέρι που βρίσκεται στο δάσος της γειτονικής Ζαρούχλας.

Τα νερά των δύο αυτών πηγών ενώνονται στο ύψος του οικισμού της Περιστέρας σε ένα ενιαίο ποτάμι που διασχίζει το ορεινό τοπίο της περιοχής, δημιουργώντας μαιάνδρους, μικρούς καταρράκτες και ένα πολύ στενό (περίπου 2 μέτρα) και βαθύ (περίπου 40 μέτρα) φαράγγι, τον Περιστεριώνα. Το Φαράγγι του Περιστεριώνα βρίσκεται στον ποταμό Κράθι, στην Ακράτα.

Είναι ένα πολύ όμορφο river trekking στενό φαράγγι μήκους περίπου 500 μέτρων οι ορθοί κοφτοί βράχοι με το τεράστιο ύψος σου κόβουν την ανάσα, ενώ τα νερά και οι καταρράκτες που τρέχουν από παντού, δημιουργούν μια εικόνα παραδεισένια.

Απολαύστε το video

 

Πηγή : http://www.protionline.gr

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More