Το Δέντρο & Casting Shadows

Την Κυριακή 24 Μαρτίου στον “Αιθέρα” X-Saltibagos (Διομείας 30, Ζαρουχλέϊκα) στις 20.00-23.00, το Κουκλοθέατρο Καραμπόλα σε συνεργασία με την Kristine White παρουσιάζουν: «ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ & CASTING SHADOWS».

Μια ασυνήθιστη παράσταση θεάτρου αντικειμένου, τραγουδιού, θεάτρου σκιών και αφήγησης παραμυθιού. Διαχρονικές ιστορίες ζωντανεύουν μέσα από μουσικές παραδόσεις του κόσμου, για το δέντρο που ριζώνει και σκιρτά και μεγαλώνει μέσα μας.

Μέρος 1ο: “Το Δέντρο” είναι ένα παραμύθι για την αναζήτηση της ταυτότητας, την άρνηση και την απώλεια. Σε έναν κόσμο που προσπαθεί να φτάσει τον ουρανό με δανεικά κλαριά, το Δέντρο μας παρακινεί να πάρουμε μια βαθιά ανάσα και να αφουγκραστούμε τον βαθύτερό μας εαυτό για να απλώσουμε τα δικά μας. Η αφήγηση πλαισιώνεται από τραγούδια της πολυφωνικής παράδοσης της Ελλάδας των συνόρων.

Μέρος 2ο: Η παράσταση Casting Shadows από την Καναδή κουκλοπάχτρια Kristine White απλώνει τις σκιές της στον καμβά των “crankies”. Παραδοσιακά τραγούδια της Αγγλίας, της Ιρλανδίας και της Αμερικής δίνουν πνοή στις βινιέτες ενός ιδιότυπου θεάτρου σκιών. Οι φιγούρες, με ευφράδεια, μας μιλούν για την ξενιτιά, τον μόχθο και τον κύκλο της ζωής, και μας καλούν να κοιτάξουμε μέσα τους και να δούμε πώς οι σκιές γεννιούνται από το φως.

Τραγούδι: Kristine White,

Janez Spendov,

Φεβρωνία Ρεϊζίδου,

Τζίνα Καρδιόλακα

Κιθάρα:Janez Spendov

Διάρκεια: 45′

” Το δέντρο” είναι κείμενο της Τζίνας Καρδιόλακα

Είσοδος ελεύθερη

Το πρώτο μέρος θα αποδοθεί στα ελληνικά και τα τραγούδια του δεύτερου μέρους στα αγγλικά συνοδευόμενα από ελληνική μετάφραση. Η παράσταση απευθύνεται σε ενήλικο κοινό και εφήβους.

 

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More