Το χωριό των Καλαβρύτων “κρυμμένο” μέσα στα έλατα (photo-video)

Οκτώ χιλιόμετρα από τα Καλάβρυτα και 3 χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό κέντρο του Χελμού, βρίσκεται το Σούβαρδο.

 

Είναι χτισμένο σε ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς που μαγνητίζει το βλέμμα κάθε επισκέπτη που το επισκέπτεται για πρώτη φορά.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες από την ιστοσελίδα του τοπικού συλλόγου, το πανέμορφο χωριό είναι μέσα σε ένα απέραντο ελατοδάσος, στα 1150 μέτρα υψόμετρο.

 

Η βόλτα σας στο χωριό θα σας γεμίσει με όμορφες εικόνες από τα παραδοσιακά κτίρια και θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε του φιλόξενους κατοίκους του.

 

Αναπόσπαστο κομμάτι της αρχιτεκτονικής του χωριού είναι οι πέτρινες βρύσες με νερό από τις πηγές της περιοχής, που θα συναντήσετε σε πολλά σημεία.

 

Προχωρώντας από την πλατεία στο Σούβαρδο ευθεία, κάτω από ένα μεγάλο πλάτανο θα δούμε στο δεξί μας χέρι μία πετρόκτιστη βρύση με άφθονο τρεχούμενο νερό. Πιείτε οπωσδήποτε. Θα είναι το ποιό κρύο τρεχούμενο νερό που θα έχετε δοκιμάσει!

 

Είναι ιδανικός προορισμός για όσους αγαπούν την ηρεμία, την πεζοπορία και τους περιπάτους στη φύση.

 

Τον χειμώνα το τοπίο γίνεται ακόμα πιο όμορφο αφού όλα ντύνονται στα λευκά από τα χιόνια.

Από το Σούβαρδο ξεκινά μία πανέμορφη δασική διαδρομή (περίπου 5χλμ.) που καταλήγει 3χλμ. ΒΑ του χιονοδρομικού κέντρου του Χελμού. Δασικός χωματόδρομος μέσα στα έλατα, ξέφωτα, τρεχούμενα νερά από πηγές (όπως η Κρυόβρυση) θα κάνουν την διαδρομή σας αξέχαστη!

Μια εκπληκτική φωτογραφία του Νίκου Βελάνα

 

Πηγή:  http://www.mariailiaki.gr/https://www.exploring-greece.gr/

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More