Το χέρι της Κλεοπάτρας

Την Τρίτη 2 Ιουλίου στις 20.30 στο Βιβλιοπωλείο Το Δόντι (Φιλοποίμενος 36-42) η παρουσίαση του βίβλίου “Το χέρι της Κλεοπάτρας”.

Τρία δοκίμια αφιερωμένα στη ζωγραφική και την πεζογραφία της Κλεοπάτρας Δίγκα, μιας σύγχρονης δημιουργού με πλούσιο και πολυσθενές έργο, πραγματεύονται την πορεία της στον κόσμο της τέχνης από τη δεκαετία του ’60 μέχρι σήμερα.
Το πρώτο δοκίμιο πραγματεύεται την εικαστική διαδρομή της, τις διαδοχικές αναζητήσεις, τα θέματα της δουλειάς και τη θέση της στον κόσμο της σύγχρονης τέχνης. Τα δύο άλλα έχουν ως θέμα τους τα πρόσφατα πεζογραφήματα «Θέση 44 Παράθυρο» και «Το βιβλίο Νο 512». Το νήμα που συνδέει αυτά τα δοκίμια είναι το χέρι της Κλεοπάτρας, το χέρι που γράφει και ζωγραφίζει και με την ίδια κίνηση φτιάχνει το έργο και συγκροτεί την ταυτότητα του δημιουργού.
Μαζί με τον συγγραφέα και την Kleopatra Dinga για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Βασίλης Λαδάς, συγγραφέας και ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΙΛΙΡΑΣ, πολιτιστικός διαχειριστής.

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More