Το Αρσάκειο Λύκειο τιμά τον ποιητή Αντώνη Φωστιέρη.

Το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών καλεί στην πόλη μας τον καταξιωμένο ποιητή Αντώνη Φωστιέρη για μιαν τιμητική συνάντηση. Σε μιαν ανοιχτή εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο Επίκεντρο+ (Νόρμαν 16 και Αγίου. Διονυσίου), την  Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου και ώρα 8 μ.μ., οι μαθητές τού σχολείου και όλοι οι συμπολίτες φίλοι τής ποίησης που θα παρευρεθούν, θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στην ποιητική τού Αντώνη Φωστιέρη. Αλλά και ο ίδιος ο ποιητής θα τιμηθεί για την μεγάλη προσφορά του στον λόγο με την εκδήλωση αυτή.

Και ακριβώς επειδή «ένα κλαδί γερό είναι το ποίημα» (όπως γράφει ο ποιητής στην συλλογή του «Ποίηση μες στην Ποίηση») και επειδή «η μέσα όψη των πραγμάτων είν’ η ποίηση» (όπως γράφει στο «Αέρινο άπειρο» από την συλλογή «Σκοτεινός Έρωτας»), η τιμητική εκδήλωση αυτή αναμένεται ήδη με εξαιρετικό ενδιαφέρον στην πόλη μας.

Για τον ποιητή θα μιλήσει ο φιλόλογος, ποιητής και κριτικός Θανάσης Μαρκόπουλος με θέμα: «Οι στοχαστικές προσαρμογές του Αντώνη Φωστιέρη»

Συμμετέχουν οι μαθητές:

Α΄ ΤΑΞΗ
Eιρ. Αθανασοπούλου, Ασπ. Αναγνωστοπούλου, Μ. Βουρλούμης, Μ.-Αγγ. Γεωργάκη, Χ. Γκιώνη, Π. Ζαβός, Αικ. Ζαβού, Ευάγγ. Θεοδωράτος, Ελ.-Ευαγγ. Θεοχάρη, Ι.-Αθ. Θωμάς, Αφρ. Καρτσάνη, Μ. Κατσούλου, Αρ.-Π. Κουνάβη, Αλ. Λιαρόπουλος, Δ. Λυριντζής, Θ.-Ανδρ. Μαντούκας, Φ. Μαρκόπουλος, Β. Μελέζος, Κ.-Μ. Μέξα, Λ. Παναγοπούλου, Δ. Πανουτσοπούλου, Ειρ. Παππά, Π. Ράλλης, Αν. Ρουμαντζάς, Άννα Τζαβέλλα, Ελ. Τσαμοπούλου.

Β΄ ΤΑΞΗ
Μ.-Ρ. Αβαγκιάν, Ευδ. Γεωργοπούλου, Γρ.-Στ. Κόλλια, Γ. Παλούμπης, Δ.-Δ. Παναγιωτοπούλου, Ευθ. Παππά, Ι. Φλέσσα.

* Τα ζωγραφικά έργα στον χώρο της εκδήλωσης ανήκουν στη Μαριάννα Δουκάκου, μαθήτρια της Γ΄ τάξης και στη Μικαέλα Παυλάκη, μαθήτρια της Α΄ τάξης.

Επιμέλεια εκδήλωσης: Ρ. Διαμαντοπούλου, φιλόλογος

Δραματοποιήσεις-Σκηνοθετική καθοδήγηση: Μ. Λειβαδά- Σταθακοπούλου, θεατρολόγος

Χορωδία-Μουσική επιμέλεια: Λ. Λυμπεροπούλου, καθ. Μουσικής

Επιμέλεια πρόσκλησης: Λ. Στασινοπούλου, καθ. Καλλιτεχνικών.

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More