Το 5ο Φεστιβάλ κιθάρας Πάτρας

Αρχίζει την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, το 5ο Φεστιβάλ κιθάρας: ‘’6 Χορδές μία Ορχήστρα’’, που οργανώνει το ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ‘’VIBRATO’’ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ [Διεύθυνση: Γιώργος Αθανασακόπουλος], και που για 5η συνεχόμενη χρονιά, παρουσιάζει ένα σύνολο μουσικών δραστηριοτήτων, με άξονα την κιθάρα.

 

                 Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις Δημοτικών Σχολείων [5-12 Φεβρουαρίου] στις εγκαταστάσεις της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ [Κορίνθου 280-Γούναρη], με στόχο να ενημερωθούν τα παιδιά των σχολείων για τις μουσικές δραστηριότητες, που τα ίδια έχουν την ευκαιρία εξωσχολικά να αναπτύξουν και ιδιαίτερα στον τομέα της κιθάρας, ενώ με το ίδιο πνεύμα θα γίνουν επισκέψεις Γυμνασίων της περιοχής στο Πειραματικό Σχολείο όπου σε συνεργασία με το Ο.Σ.’’VIBRATO’’ θα εξηγηθούν τα φαινόμενα των ταλαντώσεων και όσον αφορά στους ήχους και μάλιστα στο όργανο της κιθάρας.

 

                 Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου [6-8 μ.μ.], ο διακεκριμένος Αρχιμουσικός Ανδρέας Πυλαρινός, θα δώσει διάλεξη, ανοικτή για το κοινό, στις αίθουσες της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, με θέμα: ‘’Η θέση του μουσικού στην Ορχήστρα’’.

 

                 Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί συναυλία του Ο.Σ.’’VIBRATO’’, στο Πειραματικό Σχολείο από κοινού με το θεολόγο καθηγητή κ. Κυριακουλόπουλο και τους μαθητές του, ενώ το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, η Ορχήστρα θα επισκεφθεί το Κωνσταντοπούλειο Ίδρυμα, σε συνεργασία με τον αιδ. π. Γεώργιο Ηλιόπουλο και την ομάδα του Παρεκκλησίου του Αγίου Ιωάννου, με στόχο την ‘’ψυχαγωγία’’ των τροφίμων του Ιδρύματος.

 

                 Τέλος την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου [7-9 μ.μ.], στις αίθουσες της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ο καθηγητής Dr. Γιάννης Χιωτέλης, θα δώσει διάλεξη με θέμα: ‘’Η Φυσική της Μουσικής’’, εκδήλωση με την οποία θα ολοκληρωθεί το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ.  

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More