Τιμητικό αφιέρωμα στο ερασιτεχνικό σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ»

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΠΑΤΡΑΣ «ΡΕΦΕΝΕ» ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ «ΜΩΜΟΥ»

 

Είκοσι χρόνια ερασιτεχνικού πάθους, φλογερής φαντασίας, δημιουργικής έμπνευσης, ευρηματικότητας και συνεργασίας, αστείρευτου χιούμορ, δυνατών συγκινήσεων, ποικίλων εμπειριών, διαρκών καλλιτεχνικών αναζητήσεων, ασίγαστης σάτιρας, αυθόρμητου ενθουσιασμού και οράματος για διαρκή βελτίωση, αλλά πάνω από όλα είκοσι χρόνια θεατρικών παραστάσεων και αγάπης για την πόλη και το Πατρινό Καρναβάλι. Αυτή είναι η μέχρι σήμερα ιστορία και δημιουργική πορεία του Ερασιτεχνικού Σχήματος Πάτρας «Ρεφενέ», το οποίο αγκαλιάστηκε με θέρμη από την κοινωνία της πόλης και βρήκε θερμούς φίλους σε κάθε του εγχείρημα.

Στο πλαίσιο της πρώτης μέρας του 11ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς», την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου και ώρα 21.30 στο «Πάνθεον», το τιμητικό αφιέρωμα του φεστιβάλ ανήκει δικαιωματικά στον εμπνευστή και ψυχή του, στο Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ» και στη φετινή θεατρική παράστασή του «Ω τι κουτοί, κουτοί».

Πρόκειται για κωμωδία, βασισμένη στο «Δείπνο ηλιθίων» του Francis Veber, με σημερινές αναφορές. Έργο του 1998 με διεθνή καριέρα που έγινε και ταινία (γαλλική και αμερικανική version), σημειώνοντας τεράστια επιτυχία όπου κι αν παίχτηκε.                                                       Παρέα εκκεντρικών πλουσίων, διασκεδάζει στήνοντας εβδομαδιαία δείπνα όπου έκαστος προσκαλεί κι από έναν κουτό με σκοπό να βγάλουν τον “πρωταθλητή της βραδιάς”. Ο Βαλέριος Μποζάς λοιπόν, μεγαλοεκδότης και εκλεκτό μέλος αυτής της παρέας, αναγκάζεται να μείνει στο σπίτι ακινητοποιημένος από λουμπάγκο, μαζί με τον Αιμίλιο. Τον κουτό που είχε προσκαλέσει αλλά δεν πρόλαβε να ειδοποιήσει για τη ματαίωση του δείπνου. Μέσα σε λίγη ώρα οι γκάφες του Αιμίλιου, στη προσπάθειά του να βοηθήσει, αποδομούν τον εκδότη μετατρέποντας τον σε θλιβερό παλιάτσο.   Σάτιρα στην ουσία στον κοινωνικό ρατσισμό που σέρνεται στις πολιτισμένες κοινωνίες μας.  Όμως όσοι Πατρινοί το είδαν πρόσφατα γοητεύτηκαν από την δεύτερη ματιά του συγγραφέα. Αυτό το φλερτάρισμα δηλαδή του καθενός μας -με την ηλιθιότητα- όταν μας ποδηγετούν τα πάθη και   τα «θέλω» μας.  Πόσες φορές αλήθεια, εγκλωβισμένοι σε πλάνες και εμμονές, δεν γινόμαστε «παλιάτσοι»; Ποιος ερωτεύεται …λογικά και πως λένε τον άλλον που χάνει τα μυαλά του κυνηγώντας ένα όνειρο; Μην το χάσετε! Ειδικά σε αυτή την φορτισμένη συγκινησιακά βραδιά της Παρασκευής 15 Φεβρουαρίου, στο τιμητικό αφιέρωμα για το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ».

Τους ρόλους (των ηλιθίων) ερμηνεύουν:

Β. ΜΠΟΖΑΣ     Αντώνης Παπαγεωργίου

Ρ. ΚΑΠΝΙΣΤΗ  Ζωή Κοκολιού

Α. ΚΟΡΕΣ        Κων/νος Σταματόπουλος

Α. ΝΤΟΚΟΣ     Κατερίνα Λειβαδά

ΣΑΝΤΡΑ        Ελένη Αγγελοπούλου

Τ. ΤΕΤΑΡΤΟΣ Θεόδωρος Σίδερης

Θ. ΜΑΚΡΗΣ    Θεόδωρος Στεφανίδης

Ν. ΠΑΡΤΙΚΟΛΑΣ   Θεοφάνης Γιαλυψός

Τ. ΜΑΚΡΗ    Ουρανία Αναστασοπούλου

ΝΟΣΟΚΟΜΑ Ευδοκία Διαμαντοπούλου

 

Συντελεστές  

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ/ ΕΝΤΥΠΑ   Ι. Ε. Γεωργακάκης

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Πέπη Γαλανοπούλου

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ Αθανασία Συντούκα, Ελένη Αγγελοπούλου ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Θ. Στεφανίδης, Α. Παπαγεωργίου, Κ. Σταματόπουλος, Ουρανία Αναστασοπούλου

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ      Χρήστος Κατσίγιαννης, Φωτεινή Καραβασίλη        

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Δημοσθένης Χρισόπουλος, Χάρης Αναγνωστόπουλος ΒΙΝΤΕΟ  & ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ SPOT Κώστας Μουρτάς          

 

Το 11ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς» διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων με τη συνεργασία του Ερασιτεχνικού Πάτρας «Ρεφενέ». Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων Μουσικοσυνθετών και Μεταφραστών.

 

Προπώληση-πληροφορίες: Πάνθεον (καθημερινά 18.00-21.00), τηλ. 2610-221429 και 6989651091 (καθημερινά 09.00-14.00).

Είσοδος: 5 ευρώ.

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More