Θεατρική Σκηνή Η Μηλιά | “Ομήρου Οδύσσεια: Νέκυια-Αναγνώριση”

Η Θεατρική Σκηνή ” Η Μηλιά” παρουσιάζει την παράσταση “Ομήρου Οδύσσεια: Νέκυια-Αναγνώριση” στο Θέατρο Act (Γεροκωστοπούλου, Πάτρα) την Κυριακή 7 Απριλίου στις 20:00. Πρόκειται για τη σύνθεση 2 ραψωδιών της Οδύσσειας του Ομήρου (ραψωδίες λ και ψ) σε μια μουσικοθεατρική παράσταση.

Υπόθεση:
Ο Οδυσσέας φτάνει στο νησί των Φαιάκων μετά από 10 χρόνια περιπλάνησης. Τους αφηγείται τα πάθη του προσδοκώντας την βοήθειά τους. Μεταξύ άλλων τους εξιστορεί την οριακή εμπειρία που είχε στο “ασφοδελό λιβάδι των ψυχών”.

Στη Νέκυια ( ραψωδία λ) ο Οδυσσέας κατεβαίνει στον Άδη για να συναντήσει τον μάντη Τειρεσία, που θα του εξηγήσει τι ευθύνεται για την πολυετή ταλαιπωρία του. Εκεί, συναντά και άλλες ψυχές οικείων και μη προσώπων και ανταλλάσσουν μηνύματα. Προοδευτικά, ο Οδυσσέας βιώνει μια μεταμορφωτική εμπειρία μέσα από τις συναντήσεις αυτές έτσι ώστε να συνεχίσει την διαδρομή του.προς την Ιθάκη. Φτάνοντας εκεί δολοφονεί τους μνηστήρες της Πηνελόπης και παρακολουθούμε την συνταρακτική σκηνή της Αναγνώρισής τους (ραψωδία ψ)

Ένα οντολογικό ταξίδι στο άπειρο της ψυχής και της δυνατότητάς μας να αγαπάμε βαθιά και με πίστη.

Mετάφραση: Ιάκωβος Πολυλάς
Σύνθεση κειμένων και μουσικής, σκηνοθεσία: Τάσος Μπάμπαλης
Παίζουν :  Νίκη Δουρίδα, Κωνσταντίνα Ζήση, Ελένη Κατσικαρώνη, Γιώργος Κουτσαντώνης, Αγγελική Παπαδημητρίου

Εισιτήρια :10 ευρώ και 7 ευρώ (ανέργων-φοιτητών)
Κρατήσεις θέσεων: 2610272037 & 6936122263

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More