Τα μαθητικά τα χρόνια από το 19ο αιώνα έως και σήμερα (φωτο)

Το Μουσείο Παιδείας του Πανεπιστημίου Πατρών που το αγαπούν μαθητές και δάσκαλοι!
Πράσινα ξύλινα … μονοκόμματα θρανία που τα πρόλαβαν στις πρώτες τάξεις του δημοτικού όσοι ξεκίνησαν το σχολείο πριν το 1985, αριθμητήρια, μαυροπίνακες, σχολικές μπλε ποδιές, πηλήκια, σημαίες, χάρτες, σχολικά περιοδικά, αντικείμενα από σχολικά συσσίτια και άλλα πολλά γνωρίζουν οι μαθητές της σύγχρονης εποχής που επισκέπτονται το Μουσείο Παιδείας στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Στον χώρο του Μουσείου εκτίθενται ιστορικά εκπαιδευτικά τεκμήρια που συγκεντρώθηκαν τόσο από σχολεία της περιοχής όσο και από άλλες περιοχές της Ελλάδας από τον 19ο αιώνα έως και σήμερα.
Η ξενάγηση διαρκεί περίπου 40 λεπτά, ενώ οι μαθητές χωρίζονται σε ομάδες των 60 περίπου ατόμων ανά επίσκεψη και γίνεται μια λεπτομερής περιήγηση και ιστορική αναδρομή σε όλες τις θεματικές ενότητες που αποτελούν το σχολείο του παρελθόντος.
Ο αριθμός των μαθητών που επισκέφθηκαν το Μουσείο Παιδείας την χρονιά που μας πέρασε ξεπέρασε τους 3500, ενώ 45 σχολεία από τους νομούς Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας έλαβαν συμμετοχή στην εκπαιδευτική δράση του Μουσείου ΄΄Τα Παιχνίδια των Παιδιών στην Αρχαιότητα΄΄.

 

Είναι επισκέψιμο καθημερινά κατόπιν συνεννοήσεως από 9:00 έως 13:00 από μαθητές όλης της Περιφέρειας .

Πηγή : https://www.greekteachers.gr

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More