“Λόγος και Πάθη” ο 8ος Πανελλαδικός μαθητικός διαγωνισμός φιλοσοφικού δοκιμίου

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, διά του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου και με την υποστήριξη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ (ΚΕΣ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων (Π.Ε.Φ.), διοργανώνει τον 8ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου υπό το γενικό θέμα: «Λόγος και Πάθη».

Ο διαγωνισμός απευθύνεται προς τους μαθητές της Β΄ Λυκείου, χωρίς να αποκλείονται ενδιαφερόμενοι μαθητές άλλων τάξεων του Λυκείου, και στοχεύει στην καλλιέργεια του φιλοσοφικού λόγου στους μαθητές της Β΄/θμιας εκπαίδευσης και, μέσω αυτών, γενικότερα στην προαγωγή της φιλοσοφικής σκέψης στην ευρύτερη κοινωνία. Ο Πανελλαδικός Διαγωνισμός Φιλοσοφίας διεξάγεται σε δύο φάσεις, μια προκριματική που θα διεξαχθεί το Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2019, και μια τελική φάση που θα διεξαχθεί στις 22 και 23Μαρτίου 2019.

Ο διαγωνισμόςαυτός αποτελεί πλέον θεσμό στο ημερολόγιο της Μέσης Εκπαίδευσης, όπου συμμετέχουν καθηγητές και μαθητές από  δημόσια και ιδιωτικά Λύκεια από το σύνολο σχεδόν των Διευθύνσεων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Στα 7 χρόνια του διαγωνισμού έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 3.500 μαθητές και δύο νικητές του διαγωνισμού έχουν κατ’ έτος συμμετάσχει στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας, χαρίζοντας πολλές διακρίσεις στη χώρα μας. Περισσότερα στοιχεία στο: https://contest.philosophy-upatras.gr/.

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More