“Ηλιόπετρα” Μία Performance Από Την Ομάδα Θεάτρου ΤΘΣ

Ηλιόπετρα. Μία performance βασισμένη στο ομώνυμο ποίημα του Οκτάβιο Παζ. Τετάρτη 10 με Κυριακή 14 Απριλίου, θεατράκι “Μελίνα Μερκούρη”. Ώρες προσέλευσης: 16:30/17:30/18:30.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης με μήνυμα στη σελίδα μας Ομάδα Θεάτρου – Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πάτρας, δηλώνοντας επιθυμητή ημέρα και ώρα παρακολούθησης. Μέγιστος αριθμός θεατών ανά πέρασμα: 20

Είσοδος ελεύθερη (στην είσοδο θα υπάρχει κουτί ελεύθερης οικονομικής ενίσχυσης της ομάδας)
_____________

Το ποίημα γράφτηκε το 1957, εχει 584 στίχους, όσο και οι μέρες σύζευξης Αφροδίτης και Ήλιου, και τελειώνει με τον ίδιο τρόπο που αρχίζει. Εξερευνά τις ιδέες του χρόνου, του θανάτου και του έρωτα, όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.

Με έναυσμα το κείμενο και τα βιώματα μας, δημιουργήσαμε μία περιπατητική performance που ψάχνει να εξηγήσει ποιοι είμαστε, ποιοι υπήρξαμε, πώς βρεθήκαμε στο σκοτάδι και πώς βγαίνουμε πίσω στο φως. Με οδηγό τον Έρωτα, ακολουθούμε μία διαδρομή όπου η φύση γίνεται ένα με το τσιμέντο και τα χρώματα προσπαθούν να επιβιώσουν κάτω από άσπρες λάμπες. Αυτό που ζητάμε είναι να πέφτουμε, να ξαναρχόμαστε, να ονειρευόμαστε και να μας ονειρεύονται.

Συμμετέχουν:
Ειρήνη Σίνα
Βάσω Παυλογιάννη
Νίκολετ Κοντογιαννάτου
Αναστασία Χατζηπέτρου
Παρασκευή Μουχταροπούλου
Αγγελική Ντούφα
Παναγιώτα Τσάκνη
Τάσος Τζαβάρας
Μαριάννα Λυμπεράτου
Σαράντης Πανώργιας
Νικολέττα Μαλτέζου
Δημήτρης Καυκάς
Αλέξανδρος Λούμας
Μαριάννα Μωυσίδου
Έλενα Ασλανίδου
Τζω Τσουτσούλη

Σκηνογραφία/Ενδυματολογία:
Ρένα Κοτσέλη
Κωνσταντίνα Μπάκα-Φίλη
Δήμητρα Κουτροπούλου
Νίκος Τσελίκος

Σύλληψη/Συντονισμός: Μαρία-Σάρρα Καρπούζη

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More