Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Patrinorama.com

Αρχική Περί Τεχνών...και άλλα περίεργα "Η ζωή στα χρόνια της πανδημίας" μέσα από πίνακες ζωγραφικής

“Η ζωή στα χρόνια της πανδημίας” μέσα από πίνακες ζωγραφικής

O Ιταλός εικονογράφος Pierpaolo Rovero μας ταξίδεψε με τις εικόνες και τη φαντασία του σε όλες τις πόλεις του κόσμου, στη διάρκεια της καραντίνας.

 Πως φαντάζεται κανείς τις πόλεις του κόσμου  στον καιρό της καραντίνας;

Ο Ιταλός εικονογράφος Pierpaolo Rovero τις ζωγράφισε χρησιμοποιώντας σαν έμπνευση το τραγούδι Ιmagine του John Lennon. Το έργο του μέχρι σήμερα και λόγω των συνθηκών εμφανίστηκε μόνο στο instagram, αλλά έγινε viral καθώς χιλιάδες άνθρωποι γοητεύτηκαν από την εικονογράφηση των πόλεων με τους κατοίκους να είναι πιο χαρούμενοι από όσο στην πραγματικότητα και ένα ελπιδοφόρο μήνυμα να ξεπηδά μέσα από τα ζωηρά χρώματά του.

Τα σχέδια του έγιναν viral γιατί οι εικόνες του μας αντιπροσωπεύουν όλους. Ο ίδιος μίλησε για την έμπνευση του και το πως ξεκίνησε η ιδέα αυτή :

«Έπαιζα με τους δύο γιους μου, ηλικίας 3 και 5 ετών, και ακούγαμε το τραγούδι Imagine του Lennon. Μου ζήτησαν να το ακούσουμε ξανά και ξανά και μετά το βάλαμε στο YouTube και είδα και την εικόνα: Ο Τζον Λένον και η Γιόκο Όνο βρίσκονται σε ένα πολύ μεγάλο δωμάτιο αυτός παίζει πιάνο και ανοίγει το παράθυρο. Είναι μια πολύ απλή δράση και πολύ δυνατή, γιατί εκφράζει κάτι πολύ βαθύ. Έτσι, είπα στα παιδιά μου; Γιατί να μη φανταστούμε αυτό που συμβαίνει στην άλλη πλευρά πίσω από τα παράθυρα;», είπε ο ίδιος στο ισπανικό περιοδικό Traveler.

Ο Pierpaolo Rovero εργάστηκε στη Disney για 20 χρόνια, για τη Ferrero για άλλα 10. Διδάσκει στην Ακαδημία τεχνών στο Τορίνο, ασχολείται με τη διαφήμιση και δημοσιεύει κόμικς στη Γαλλία. Οι εικόνες του μας ταξίδεψαν στα σπίτια, στις ταράτσες και τα μπαλκόνια των σπιτιών όλου του κόσμου, από την Ελλάδα, στην Υεμένη, στο Ισραήλ και την πατρίδα του, την Ιταλία.

Οι εικόνες του μας έκαναν να ταυτιστούμε με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Μας έδειξαν για άλλη μια φορά ότι όλοι είμαστε μέρος του ίδιου κόσμου, με παρόμοια προβλήματα, αγωνίες και ελπίδα για το μέλλον.

Πηγή: https://www.mivida.gr/

Most Popular