“Η Μουσική των Λέξεων” στο Royal Theater

Το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 20.30 στο Royal, η Χορωδία Αντηχώ τιμώντας για δεύτερη συνεχή χρονιά την ημέρα ποίησης, συναντά το Θοδωρή Βουτσικάκη σε μια μουσική παράσταση αφιερωμένη σε ποιητές αλλά και σε μεγάλους συνθέτες που με την μουσική τους φώτισαν τον λόγο τους.
Θα ερμηνευτούν ποιήματα των Σεφέρη,Ελύτη,Ρίτσου,Λαπαθιώτη,Αναγνωστάκη,Λόρκα,Χικμέτ,Γκάτσου
σε μουσική των Θεοδωράκη, Χατζιδάκη, Λάγιου,Μαραμή,Λεοντή
Λίγα λόγια για τον Θοδωρή Βουτσικάκη :
O Θοδωρής Βουτσικάκης, ένας από τους πιο σημαντικούς νέους Έλληνες τραγουδιστές, ερμήνευσε το ρόλο τίτλου στο μιούζικαλ και μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Ερωτόκριτος» σε μουσική Δημήτρη Μαραμή, ενώ η πολυετής συνεργασία του με τη Λίνα Νικολακοπούλου οδήγησε στην πρώτη μεγάλη προσωπική του περιοδεία με την υπογραφή της σπουδαίας στιχουργού καθώς και στην επερχόμενη δισκογραφική συνεργασία τους με τον βραβευμένο με Oscar Ιταλό συνθέτη Nicola Piovani.
Έχει συνεργαστεί ,μεταξύ άλλων, με τους: Σταύρο Ξαρχάκο, Χρήστο Λεοντή, Μαρία Φαραντούρη, Μάριο Φραγκούλη, Dulce Pontes, Luis Borda, Νίκο Ξυδάκη, Δάφνη Αλεξανδρή, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και έχει εμφανιστεί σε σημαντικούς χώρους όπως το Ηρώδειο, το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, το Abbey de Neumunster, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης κ.α.

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More