“Έμεινε καιρό στην εταζέρα”

Την Πέμπτη 16 Μαίου στο Ντεζενέ (Κανακάρη 184) στις 21.00 ο συγγραφέας Αθανάσιος Κούστας θα παρουσιάσει το βιβλίο του με τίτλο “Έμεινε καιρό στην εταζέρα”. Για το βιβλίο θα μιλήσει η Σοφία Μητρούλια, φιλόλογος. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Γιώργος Κοντογιάννης, δημοσιογράφος.

Η Πάτρα που καθημερινά άλλαζε συνήθειες και βιωματικές συμπεριφορές και μια Αθήνα που θέριευε για να αγκαλιάσει και να στεγάσει τους εσωτερικούς «εμιγκρέδες» που ζήταγαν περισσότερο φως, ηρεμία, καταλάγιασμα από τα πάθη, χώρο για τα παιδιά τους και όχι μόνο, με κάθε τίμημα. Χώρος υπήρχε για όλους…
Κάπου ανάμεσα ο συγγραφέας βλέπει εικόνες σπάνιες και δυσεύρετες και μπερδεύει τους ήχους της ραγδαίας αναπτυσσόμενης Αθήνας με την ηρεμία και τη χαλαρότητα της Πάτρας.
Μνήμες, γεγονότα και αρώματα από τις αρχές του ‘60 μέχρι τα τέλη του ΄70, από εκεί δηλ. που τελείωσε το προηγούμενο βιβλίο του Αθ. Κούστα, οι «Αγκινάρες με αλάτι». Ένα ταξίδι σε μια εποχή που είχε πολλές εμπειρίες, ζωγραφιές μοναδικές, ξεχωριστούς ανθρώπους και όμορφες γειτονιές.

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More