“Άσπρο χέρι, Μαύρο χέρι” του ποιητή από την Αχαΐα

Το 1980 ο φωτορεπόρτερ Mike Wells τράβηξε τη φωτογραφία ενός καθολικού ιεραποστόλου που κρατούσε το χέρι ενός πεινασμένου παιδιού από την Ουγκάντα. Το χέρι του παιδιού φαίνεται ότι δεν είναι καν ανθρώπινο. Δυστυχώς  όμως είναι το χέρι ενός πεινασμένου παιδιού.
Ο Mike Wells εξήγησε στο περιοδικό Holland Herald, σε συνέντευξή του μετά το βραβείο του World Press Photo of the Year για αυτή τη φωτογραφία, ότι το 1980 εργάστηκε στην Αφρική για το Save the Children Fund του Ηνωμένου Βασιλείου.
, Άσπρο χέρι, Μαύρο χέρι
Ο Wells παραδέχτηκε ότι ντρεπόταν γι’ αυτή την φωτογραφία, καθώς δεν του άρεσε να κερδίζει βραβεία δείχνοντας ανθρώπους να πεθαίνουν από την πείνα. Παρόλα αυτά κι ενώ είχε κρατήσει τη φωτογραφία στο αρχείο του για πέντε μήνες, κέρδισε το βραβείο. Ο ίδιος υποστήριξε ότι ουδέποτε είχε στείλει την φωτογραφία στο διαγωνισμό.
Ο Γιάννης Κουτσοχέρας
Ο Γιάννης Κουτσοχέρας γεννήθηκε στη Ζήρια Αχαΐας στις 25 Δεκεμβρίου του 1904 και πέθανε στις 28 Αυγούστου του 1994.
Ο Αχαιός στην καταγωγή ποιητής, νομικός, βουλευτής, ευρωβουλευτής (ΠΑΣΟΚ), Πρέσβης στην UNESCO και πολυβραβευμένος για το έργο του Γιάννης Κουτσοχέρας, εμπνευσμένος από τη φωτογραφία του Wells είχε γράψει το ποίημα με τίτλο «Άσπρο χέρι, Μαύρο χέρι».
, Άσπρο χέρι, Μαύρο χέρι

Πηγή : https://lifenroots.com/

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More