Προβολή του Κινητού Δημοτικού Κινηματογράφου στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας

Το προαύλιο του 10ου Γυμνασίου (Ταραμπούρα), υποδέχεται την Δευτέρα 24 Ιουνίου στις 9.30 το βράδυ, την ενότητα του Κινητού Δημοτικού Κινηματογράφου, η οποία και φέτος πραγματοποιείται στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας.

Τίτλος της ταινίας που θα προβληθεί,«ΤΣΕ ο Αργεντίνος». Πρόκειται για το πρώτο μέρος της βιογραφίας του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, το οποίο εστιάζει στην καθοριστική γνωριμία του με τον ΦιντλέλΚάστρο και τη διεξαγωγή του αντάρτικου στα βουνά της Κούβας.

Στα αξιοσημείωτα, η επιβλητική η ερμηνεία του Μπενίσιο ντελ Τόρο ως Τσε και η εντυπωσιακή σκηνοθεσία από τον Σόντερμπεργκ, ο οποίος συνδυάζει το ντοκιμαντέρ με το πολεμικό έπος .

​​​​​Η ταινία

Στις 26 Νοεμβρίου του 1956, ο ΦιντέλΚάστρο φτάνει στην Κούβα με 80 αντάρτες. Ανάμεσά τους είναι κι ο Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα, ένας Αργεντίνος γιατρός που έχει τον ίδιο στόχο με τον Φιντέλ Κάστρο: την ανατροπή του διεφθαρμένου δικτάτορα Μπατίστα.

Ο Τσε μαθαίνει γρήγορα την «τέχνη» του αντάρτικου και γίνεται απαραίτητο μέλος της ομάδας. Ρίχνεται στον αγώνα και κερδίζει την αναγνώριση των συντρόφων του αλλά και του Κουβανικού λαού. Η ταινία παρακολουθεί την ανοδική πορεία του στην Κουβανική Επανάσταση: από γιατρός γίνεται διοικητής και καταλήγει σε ήρωα της επανάστασης.

Γαλλία, Ισπανία, ΗΠΑ, 2008

Παραγωγή: Λόρα Μπίκφορντ, Μπενίσιοντελ Τόρο

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σόντερμπεργκ

Σενάριο: Πίτερ Μπούκμαν, ΜπέντζαμινΑ. βαν ντερ Βιν

Πρωταγωνιστούν: Μπενίσιο ντελ Τόρο, Οσκαρ Αϊζακ, Τζούλια Ορμόντ

Διάρκεια: 134’

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More