Προβλήματα Συμπεριφοράς: Δυσκολίες στο Σχολείο, στην Εφηβεία και στην Ενήλικη Ζωή

Από πολύ νωρίς ο εκπαιδευτικός σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης έρχεται αντιμέτωπος με «προβληματικές» ή μη συμπεριφορές μαθητών. Αυτές έχουν ως πηγή αιτίες που εκφράζονται ή εξωτερικεύονται με διαφορετικό τρόπο από το κάθε παιδί. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί είναι κυρίως η διαχείριση των ήπιων ή και πιο σοβαρών προβλημάτων συμπεριφοράς που μπορεί να είναι συνεχή ή να εμφανίζονται ξαφνικά. Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να διαχειριστούν την ένταση των παιδιών, το άγχος και την ανασφάλειά τους.

Τα προβλήματα συμπεριφοράς μπορεί να είναι αποτέλεσμα:
– Διάσπασης προσοχής
– Υπερκινητικότητας
– Μαθησιακών δυσκολιών
– Άρνησης
– Φοβιών
– Δυσπραξίας
– Χαμηλής αυτοεκτίμησης
– Σχολικού εκφοβισμού
– Προβλημάτων στην οικογένεια
Για την αντιμετώπιση και τη σωστή διαχείριση των προβλημάτων αυτών χρειάζεται η συνεργασία της οικογένειας, του εκπαιδευτικού, συνολικά της σχολικής κοινότητας και βέβαια όλων των υποστηρικτικών δομών που κρίνονται απαραίτητες.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, επαγγελματίες όλων των ειδικοτήτων που ασχολούνται με παιδιά και εφήβους, γονείς και φοιτητές που η ειδικότητά τους έχει σχέση με παιδιά σε όλες τις ηλικίες.
Το σεμινάριο θα έχει βιωματικό χαρακτήρα. Μέσα από σενάρια περιπτώσεων που θα δοθούν ή και από περιπτώσεις που θα θέσουν οι συμμετέχοντες:
– θα ανιχνεύσουμε τα προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών,
– θα καταγράψουμε τις πιθανές αιτίες που τα δημιουργούν και θα μελετήσουμε τρόπους αντιμετώπισης στο σχολείο και στο σπίτι,
– θα εξετάσουμε πώς ενημερώνουμε και συμβουλεύουμε τους γονείς, ώστε να αναγνωρίσουν και να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα των παιδιών τους σε όλα τα πλαίσια (συμβουλευτική γονέων).

Τέλος θα αναφερθούμε στις επιπτώσεις των προβλημάτων συμπεριφοράς στην ενήλικη ζωή και στους τρόπους που αυτά μπορούν να επηρεάσουν την καθημερινότητα των ανθρώπων.
Στους συμμετέχοντες παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης
Πληροφορίες & Κρατήσεις Θέσεων
Τηλ: 210 6712991 & Κιν: 6980635361

Πληροφορίες
Ημερομηνία: 12-05-2019
Ώρες: 10:30πμ-2:30μμ
Κόστος Συμμετοχής: 35€, Φοιτητές 30€
Πόλη: Πάτρα
Ξενοδοχείο: Patra Palace Hotel

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More