Πρωταπριλιά και …διάσημοι ψεύτες

Πρωταπριλιά σήμερα και να προσέχετε να μην την «πατήσετε»!!!
Μια και δεν είχα κανα καλό ψέμα να ξεστοκάρω είπα να αναφέρουμε μερικούς διάσημους ψεύτες, εκτός από τους γνωστούς 300 της Βουλής […]

1. Ψευτοθόδωρος
Ο Ντίνος Ηλιόπουλος στην ταινία Ζητείται ψεύτης. Και ας θυμηθούμε μερικές κορυφαίες ατάκες

2. Πινόκιο
Ο Πινόκιο είναι ο κεντρικός ήρωας του ομώνυμου ιταλικού παραμυθιού, μια ξύλινη κούκλα που έφτιαξε ο Τζεπέτο για να του κάνει παρέα στη μοναχική ζωή του. Μια καλή νεράϊδα λυπήθηκε τον Τζεπέτο, έδωσε ζωή στην κούκλα και έτσι ο Πινόκιο έγινε πραγματικό αγόρι.
Χαρακτηριστικό του παραμυθιού είναι πως κάθε φορά που ο Πινόκιο έλεγε ψέματα, μεγάλωνε η μύτη του. Το παραμύθι γράφτηκε από τον Κάρλο Κολόντι που γεννήθηκε στην Φλωρεντία το 1826. Το πρωτότυπο γράφτηκε το 1883 και δεν πρόκειται για μια «παιδική» ιστορία. Είναι έργο βαθιά ειρωνικό και για αυτό ο Ιταλός φιλόσοφος Μπενεντέτο Κρότσε επέμενε πως πρέπει να το διαβάσει όποιος θέλει να θεωρεί τον εαυτό του καλλιεργημένο άνθρωπο.

3.Βαρόνος Μινχάουζεν
Ίσως ο μεγαλύτερος και διασημότερος ψεύτης όλων των εποχών. Οι περίφημες ιστορίες του εκδόθηκαν για πρώτη φορά του 1785 στην Αγγλία, ανώνυμα, από τον Ρούντολφ Έρικ Ράσπε. Ο ήρωας αυτών των ιστοριών ήταν υπαρκτό πρόσωπο -ο βαρόνος Κάρολος Φρειδερίκος Ιερώνυμος φον Μινχάουζεν, ένας άνθρωπος που το ταλέντο του στην αφήγηση φανταστικών περιπετειών ήταν ευρύτατα γνωστό.

4. Παιδιά στο σχολείο
Κυρία κυρία δεν πρόλαβα να διαβάσω γιατί είχαμε καλεσμένους μέχρι αργά στο σπίτι και είχαν έρθει και τα ξαδέρφια μου και δεν μπορούσα να τα αφήσω μόνα Δικαιολογία που λέγαμε στο σχολείο που ακόμα τη λένε και που με τα χρόνια μου φαινόταν ολοένα και πιο αφελής .Μέχρι και σήμερα απορώ πως την δεχόντουσαν και απορώ πως ακόμα τη δέχονται. Ίσως επειδή ήταν γεμάτη παιδική αθωότητα.

5. Κανονικά εδώ θα έπρεπε μπει ένας καθρέφτης αλλά η τεχνολογία έχει μείνει λίγο πίσω
Εγώ, εσύ, εμείς, γιατί σίγουρα όλοι μας το λέμε το ψεματάκι μας.
Καλό μήνα

ΠΗΓΗ: https://stereanews.wordpress.com

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More