Ποιο ήταν το πραγματικό του όνομα του Κώστα Βουτσά

Ο Κώστας Βουτσάς γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 1931 από προσφυγική οικογένεια με καταγωγή από τους Επιβάτες Ανατολικής Θράκης, και μεγάλωσε ακούγοντας από το περιβάλλον του για το σκληρό τέλος τους παππού του από τους Τούρκους.

Το πραγματικό όνομα του Κώστα Βουτσά ήταν Κώστας Σαββόπουλος. Όμως λίγο πριν μπει επισήμως στον χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου, ένας παραγωγός τού εξήγησε ότι έπρεπε να αλλάξει το επίθετό του και του πρότεινε το Βέσελης. Εκείνος δεν φάνηκε να ικανοποιείται και επέλεξε αντ’ αυτού το παρατσούκλι του παππού του, τον οποίο φώναζαν Βουτσά επειδή ήταν βαρελοποιός. Με αυτό το επώνυμο έμελλε να γράψει λαμπρή ιστορία στο θέατρο και τον κινηματογράφο.

Ο παππούς του ηθοποιού, Κώστας, αντιδρούσε στο φέσι που του επέβαλλαν οι Τούρκοι να φοράει, όπως και σε όλους τους πολίτες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας· αντίθετα, φορούσε τραγιάσκα. Έτσι μια μέρα, κι ενώ τον είχαν προειδοποιήσει οι συγχωριανοί του να φοράει φέσι γιατί θα έχει πρόβλημα, καθώς δεν τηρούσε τους νόμους του κράτους, αυτός τους απάντησε: «Δεν βάζω φέσι! Δεν είμαι Τούρκος!». Μια μέρα, καθώς πήγαινε μαζί με τον γιο του και μια ανιψιά του από ένα χωριό σε ένα άλλο, τον είδε τυχαία μια περίπολος η οποία και τον σκότωσε.

Πορτραίτο Κώστα Βουτσά από Μιχαήλ Καραπαναγιωτίδης.

 

 

Πηγές : http://www.pontos-news.gr/ https://www.skaipatras.gr/

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More