Πάτρα- 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Η Πάτρα θα είναι και φέτος, με την …υπογραφή του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, πόλη συνδιοργανωτής και συγχρόνως σταθμός φιλοξενίας, του «6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου».

Στην αχαϊκή πρωτεύουσα το φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 24 Ιανουαρίου 2020 στο αμφιθέατρο της Αγοράς «Αργύρη».

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε 2 ζώνες, πρωινή εκπαιδευτική με 16 ντοκιμαντέρ από τις 9.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι και απευθύνεται στα σχολεία της περιοχής. Η δεύτερη «ζώνη» είναι απογευματινή – από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 10.00 το βράδυ και περιλαμβάνει την προβολή 24 ντοκιμαντέρ για το ευρύ κοινό. Όλες οι προβολές είναι με ελεύθερη είσοδο.
Στην Πάτρα θα παραβρεθούν οι σκηνοθέτες της ταινίας Zagros Ariane Lorrain από τον Καναδά και Shahab Mihandoust από το Ιράν για να μιλήσουν με το κοινό καθώς και η Βραζιλιάνα σκηνοθέτιδα και ακτιβίστρια Iara Lee, που θα παρουσιάσει την ταινία της Life is Waiting: Referendum and Resistance in Western Sahara / Η Ζωή Περιμένει: Το Δημοψήφισμα και η Αντίσταση στη Δυτική Σαχάρα την Πέμτπη στις 19.30μ.μ. Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία για τους σινεφίλ του κοινωνικο-πολιτικού ντοκιμαντέρ, να βρεθούν κοντά σε μία από τις πιο καταξιωμένες σκηνοθέτιδες του είδους. Σε συνεργασία με τον συλλογο τέχνης και πολιτισμού ” Γυμνός Οφθαλμός”

Δείτε το πρόγραμμα της Πάτρας εδώ:
https://www.peloponnisosdocfestival.com/patra2020/

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More