Πατέρας στη Συρία βρήκε τη δύναμη και έμαθε στην κόρη του να γελάει κάθε φορά που πέφτει βόμβα [βίντεο]

Ρίγη συγκίνησης προκαλεί το βίντεο που δείχνει έναν πατέρα από την Συρία να μαθαίνει ένα περίεργο παιχνίδι στην μικρή του κόρη. Κάθε φορά που πέφτει μία βόμβα, η 3χρονη και ο ίδιος ξεσπάνε σε γέλια.

Τα περισσότερα παιδιά θα έκλαιγαν από τον φόβο ακούγοντας τις βόμβες να πέφτουν. Αλλά ο Αμπντουλάχ Αλ Μοχάμεντ, και η τρίχρονη κόρη του απλά γελάνε. Η οικογένεια αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στο σπίτι της στην Σαρακίμπ, μια πόλη στην επαρχία Ιντλίμπ- λόγω του εμφυλίου πολέμου της Συρίας. Αυτή την περίοδο, ζούνε σε ένα σπίτι οικογενειακών φίλων στην πόλη Σαρμάντα της Ιντλίμπ, όπου εξακολουθούν να περιβάλλονται από διαρκείς εκρήξεις.

Το κόλπο που μηχανεύτηκε ο πατέρας από την Συρία για να μην φοβάται η κόρη του

Σε μια προσπάθεια να προστατέψει την κόρη του, Σάλβα, από την «ψυχολογική κρίση» που βιώνουν άλλα παιδιά στην κοινότητα, ο πατέρας αυτός επέλεξε να μετατρέψει τους τρομακτικούς ήχους από τις βόμβες, σε παιχνίδι. Κάθε φορά, λοιπόν, που πέφτει μία βόμβα, προσποιείται ότι ο θόρυβος αυτός προέρχεται από κάποιο πυροτέχνημα ή παιχνίδι. «Είναι ένα παιδί που δεν καταλαβαίνει τι πάει να πει πόλεμος» δήλωσε ο πατέρας στο Sky News. «Αποφάσισα να διδάξω στην Σάλβα αυτό το παιχνίδι για να μην καταρρεύσει η ψυχολογία της και να μην επηρεαστεί από ασθένειες που σχετίζονται με τον φόβο».

Ο πατέρας μαζί με την γυναίκα του, θέλησαν, λοιπόν, να μετατρέψουν τους τρομακτικούς αυτούς ήχους σε μια «πηγή ευτυχίας» ώστε η 3χρονη να «επιβιώνει ψυχολογικά» τα δευτερόλεπτα που ακολουθούν από την ρίψη της βόμβας. Μάλιστα, ο Σύριος πατέρας δημοσίευσε ένα βίντεο από το παιχνίδι τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει γίνει viral, με πολλούς να εκφράζουν την θλίψη τους για την οικογένεια, αλλά και να επαινούν τους «ήρωες» γονείς για την «καταστολή των φόβων» του παιδιού τους.

Θυμίζει την ταινία «Η ζωή είναι ωραία» του Ρομπέρτο Μπενίνι
Ένα σχόλιο επεσήμανε τις «φοβισμένες εκφράσεις του πατέρα λίγο προτού ξεσπάσει σε γέλια»ενώ ένας άλλος είπε πως «το γέλιο αυτού του μικρού αγγέλου είναι πολύ πιο δυνατό από τον ήχο της βόμβας». Άλλοι, πάλι, χρήστες συνέκριναν την κατάσταση της οικογένειας με την ταινία «Η Ζωή Είναι Ωραία» του Ρομπέρτο Μπενίνι, που μηχανεύεται ένα παιχνίδι για να κάνει πιο εύκολη την διαβίωση του γιου του σε ένα ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πηγή: https://www.iefimerida.gr

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More