Παρουσίαση βιβλίου: Σοφία Δημοπούλου “Πώς υφαίνεται ο χρόνος”

Η Γωνιά του βιβλίου – Βιβλιοπωλεία Παπαχρίστου, ο Σύλλογος γυναικών Αγίου βασιλείου ” η ομάδα”, η Λέσχη Ανάγνωσης «Η Ομάδα» και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ – PSICHOGIOS PUBLICATIONS σας προσκαλούν στην
παρουσίαση του νέου βιβλίου της Σοφίας Δημοπούλου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Αφροδίτη Σκαλτσά Δημητρακοπούλου, αναγνώστρια & συντονίστρια της Λέσχης Ανάγνωσης
και ο Χρυσόστομος Μπομπαρίδης, ιστορικός-φιλόλογος. Χαιρετισμό θα απευθύνει η Πρόεδρος του Συλλόγου Τασία Μπιρλή

Από το οπισθόφυλλο
Η Νάνα, μια αρχιτεκτόνισσα που πάσχει από κρίσεις πανικού, βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή της ζωής της, όπου καλείται να πάρει κάποιες σημαντικές αποφάσεις, όπως το να κρατήσει το παιδί που κυοφορεί. Σε μια αναπαλαίωση του αρχοντικού της οικογένειας του Ιωάννη Αντωνόπουλου στην Καλλιθέα, ανακαλύπτει ένα παλιό χειρόγραφο μέσα από το οποίο μαθαίνει πολλά για την ιστορία της οικογένειας, που εντέλει συνδέεται με την ιστορία και της δικής της.

Μέσα από το χειρόγραφο μαθαίνει επίσης και για την ιστορία της Ανθής Γεραμάκη, που, λόγω των προκαταλήψεων της κοινωνίας του τέλους του 19ου αιώνα, αναγκάζεται να στερηθεί το βασικό δικαίωμά της ως γυναίκα, τη μητρότητα, και να αλλάξει ακόμα και την ταυτότητά της. Η τέχνη της -είναι πολύ καλή υφάντρα– και το πείσμα της  για ζωή θα τη βοηθήσουν να ξαναβρεί τα κομμάτια του εαυτού της. Η Νάνα θα εμπλακεί συναισθηματικά με την ιστορία της Ανθής και  αυτή η εμπλοκή θα τη μεταμορφώσει.

Γύρω από τους κεντρικούς ήρωες, τα ιστορικά πρόσωπα –η Ελληνίδα ζωγράφος Σοφία Λασκαρίδου, ο «καταραμένος» ποιητής Περικλής Γιαννόπουλος, ο Εμμανουήλ Ροΐδης, ο Θεόδωρος Δηλιγιάννης, ο Χαρίλαος Τρικούπης– και τα ιστορικά γεγονότα συμπορεύονται με τα φανταστικά και τα καθορίζουν.

Πώς υφαίνεται ο χρόνος; Με λάθη, με πάθη, με αγώνα, με διαψεύσεις, με οράματα, κάποτε με απελπισία, άλλοτε με ελπίδα και πίστη. Κάποιες φορές με αίμα και δάκρυα. Και όλα μαζί υφαίνουν τον κρουστό ιστό της άχρονης ζωής μας.

Σάββατο, 6 Απριλίου 2019 στις 8 μ.μ. – 10 μ.μ.
Bright Side Study Room Φιλοποίμενος 45, 26221 Πάτρα

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More