Παρουσίαση του συλλογικού έργου «Ποιητική Αδεία» και των δραστηριοτήτων του Κύκλου Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών

Παρουσίαση του συλλογικού έργου «Ποιητική Αδεία» και των δραστηριοτήτων του Κύκλου Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών(Κ.Ε.Λ.Δ.), θα γίνει το Σάββατο 22 Ιουνίου, 1 το μεσημέρι στο Πολύεδρο.

Το ανθολόγιο «Ποιητική Αδεία» κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2018 από τις εκδόσεις Ανάτυπο. Αποτελεί ένα δείγμα γραφής ποίησης και πεζογραφίας των μελών του Κύκλου Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών, του πρώτου πανελληνίως λογοτεχνικού συλλόγου που απαρτίζεται από δικαστικούς λειτουργούς εν ενεργεία και συνταξιούχους.

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου ο Δημήτρης Ορφανίδης πρόεδρος Δ.Σ. του Κ.Ε.Λ.Δ., σημειώνει «αν διερωτάσθε, καλά τι σχέση μπορεί να έχουν οι δικαστές με την ποίηση και την πεζογραφία, αναζητείστε την απάντηση στους στίχους του Γιώργου Σαραντάρη: Δεν είμαστε ποιητές

  Σημαίνει πως εγκαταλείπουμε τον αγώνα.

  Παραδίνουμε τη χαρά στους ανίδεους

Τι άλλο, επομένως, μπορεί να είναι ο δικαστής αν όχι ποιητής; Πολεμούμε τη φθορά γνωρίζοντας πως η μόνη ματαιότητα είναι να μην την πολεμάς.»

Σε αυτό το συλλογικό έργο συμμετέχουν οι: Δαβέτας Αθανάσιος, Ευαγγελάτος Γιάννης, Καποπούλου Λίτσα, Λιγνού Σοφία, Μελισσινός Αντώνιος, Μπράμη Ευαγγελή, Νικολόπουλος Αθανάσιος, Ορφανίδης Δημήτρης, Παναγιωτόπουλος Σ. Παναγιώτης, Παπακώστας Βασίλης, Σάββας Αλέξανδρος, Χριστούλη Βασιλική.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν: Ορφανίδης Δημήτρης– Εφέτης, Πρόεδρος Κ.Ε.Λ.Δ., Λιγνού Σοφία – Εφέτης, Γενική Γραμματέας Κ.Ε.Λ.Δ., Μελισσινός Αντώνιος – Εφέτης, Κοσμήτορας Κ.Ε.Λ.Δ., Παπακώστας Βασίλης – Ειρηνοδίκης, επί τιμή Έφορος Κ.Ε.Λ.Δ.

Ο Αντώνιος Μελισσινός, που είχε την πρώτη σκέψη και μαζί με τον Δημήτρη Ορφανίδη και τους άλλους δικαστικούς δημιούργησαν τον Κύκλο Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών στον πρόλογο του βιβλίου, επισημαίνει: «Η λογοτεχνία έχει την ποιητικότητα της εξομολόγησης και γι’ αυτό είναι λυτρωτική και εξαγνιστική».

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης το ωδείο Paganini θα μας συντροφεύσει μουσικά.

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More