Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Πάνου Σόμπολου στην Πάτρα

Το Βιβλιοπωλείο Discover (Discover Bookstore) και οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 στις 19:00 στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Πάνου Σόμπολου (Panos Sompolos) «Εγκλήματα γένους θηλυκού στην Ελλάδα».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν (με αλφαβητική σειρά) οι:
Κρίστυ Κουνινιώτη, δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Πελοπόννησος»
Bίκυ Μαυρομάτη, δημοσιογράφος στο κανάλι ACHAIA TV
Λίνα Μπάστα (Lina Basta), δημοσιογράφος στο κανάλι ΙΟΝΙΑΝ ΤV
Μαρία Ορφανού, δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Γνώμη»

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Βικτωρία Δαράτου (Viktoria Daratou) δημοσιογράφος του TEMPO24 και ΑLPHA TV

«Εγκλήματα γένους θηλυκού περιλαμβάνει το πέμπτο βιβλίο μου. Πρόκειται για γυναίκες όλων των ηλικιών που έφτασαν να εγκληματήσουν, για διάφορες αιτίες.

Το πρώτο έγκλημα με το οποίο ασχολούμαι διαπράχθηκε το 1931 και έγινε ακόμη και τραγούδι: “Καημένε Αθανασόπουλε, τι σου ’μελλε να πάθεις, από κακούργα πεθερά τα νιάτα σου να χάσεις”. Ακολουθούν δεκάδες άλλα εγκλήματα που έγιναν στην Αθήνα και σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Οι περισσότερες από τις ανθρωποκτονίες στις οποίες αναφέρομαι έχουν απασχολήσει για πολύ καιρό ή και χρόνια ακόμη την κοινή γνώμη. Ήταν εγκλήματα που πραγματικά συγκλόνισαν την Ελλάδα. Πρωταγωνίστρια είναι η γυναίκα, ως φυσική ή ηθική αυτουργός ή συναυτουργός, σε όλες τις ανθρωποκτονίες που περιλαμβάνονται στο βιβλίο: συζυγοκτονίες, παιδοκτονίες, μητροκτονίες και δολοφονίες άλλων προσώπων, για διάφορους λόγους. Πολλές από τις ανθρωποκτονίες αυτές φέρουν τον χαρακτήρα της εκδίκησης, του φοβερού πάθους, του αβυσσαλέου μίσους, και σχετίζονται με το χρήμα, τη ζηλοτυπία, τα περιουσιακά και άλλα ζητήματα. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι οι περισσότερες από τις γυναίκες που εγκλημάτισαν είχαν λευκό ποινικό μητρώο, δεν είχαν απασχολήσει την Αστυνομία για το παραμικρό. Ήταν δηλαδή οι γυναίκες της διπλανής πόρτας.

Προσπάθησα να κάνω ακριβή περιγραφή και καταγραφή των πραγματικών γεγονότων ώστε τα επόμενα χρόνια να χρησιμοποιηθούν από τον ιστορικό του μέλλοντος χωρίς τον φόβο της ανακρίβειας».

Π. Σόμπολος

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More