Παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου

«Σαν στη ζωή μας κάτι δύσκολο συμβεί, κάποια φουρτούνα δυνατή ή κάποια άτυχη στιγμή, το ουράνιο τόξο τότε θα εμφανιστεί…θα γίνει νέα η αρχή να’ χετε ελπίδα στη ζωή, μετά την καταιγίδα κάτι θα φανεί, το ουράνιο τόξο θε να βγει να’ χετε ελπίδα στη ζωή!»

“Τα παιδιά μπορεί να προσβάλλονται πολύ σπανιότερα από καρκίνο σε σχέση με τους ενήλικες, ωστόσο, με έγκαιρη διάγνωση και τα κατάλληλα θεραπευτικά πρωτόκολλα, το 70% των καρκίνων της παιδικής ηλικίας είναι ιάσιμοι. Μέγιστο επίτευγμα της ιατρικής αποτελεί το γεγονός, ότι οκτώ στα δέκα παιδιά με λευχαιμία σήμερα γίνονται καλά.

Αποτέλεσμα εικόνας για παγκόσμια ημέρα καρκίνου παιδιού

Τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο χρειάζονται τη βοήθεια όλων, αναφέρει η Διεθνής Ένωση Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά, με πρωτοβουλία της οποίας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, με στόχο την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνους) και για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον πλανήτη.

Η θεραπεία και η φροντίδα του καρκίνου της παιδικής ηλικίας απαιτεί μια ολόκληρη διεπιστημονική ομάδα, η οποία παρέχει όχι μόνο την ιατρική περίθαλψη του παιδιού (το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει χειρουργική επέμβαση, χημειοθεραπεία κα), αλλά και την ψυχοκοινωνική στήριξη για το παιδί και όλη την οικογένεια. Η στενή συνεργασία μεταξύ της νοσηλευτικής ιατρικής ομάδας και των γονιών του παιδιού είναι ένα ουσιαστικό συστατικό για την επιτυχή θεραπεία, την υποστήριξη και τη φροντίδα του παιδιού.

Η εξέλιξη τα επιστήμης δίνει σήμερα τη δυνατότητα σε εμάς να σώσουμε αυτούς τους ανθρώπους, προσφέροντας κάτι από τον εαυτό μας.
Ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει μελλοντικός δότης μυελού των οστών ,η διαδικασία είναι απλή και σύντομη αποτέλεσμα της οποίας είναι η αρχή της σωτηρίας ενός συνανθρώπου μας.

Αποτέλεσμα εικόνας για παγκόσμια ημέρα καρκίνου παιδιού

Πηγή : https://flashnews.gr/

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More