Όταν τα Παιδιά από την Πάτρα τραγουδούσαν στο Χάραμα (video)

Τα Παιδιά από την Πάτρα ξεκίνησαν το 1981 από το νυχτερινό κέντρο Χάραμα που βρισκόταν στην Οβρυά, το οποίο υπάρχει και σήμερα σε άλλη περιοχή.

Παρά τον τίτλο του τα μέλη του συγκροτήματος ήταν από άλλα μέρη της Ελλάδας. Στην Πάτρα ήταν φοιτητές και έχοντας γνώση κάποιων μουσικών οργάνων αποφάσισαν να συγκροτήσουν ένα μουσικό σχήμα δίνοντας αυτό το όνομα.

33. Τα παιδιά από την Πάτρα.jpg

Τα μέλη του συγκροτήματος ήταν ο Λάμπρος Καρέλας τραγούδι, ο Χρήστος Παπαδόπουλος μπουζούκι, ο Αργύρης Παπαγεωργίου, ο Βαγγέλης Δεληκούρας, και ο Παναγιώτης Μανωλάκος (μπουζούκι). Στο αρχικό σχήμα που έπαιξε στο Χάραμα συμμετείχε και η Ρούλα Μπεκάκου, η οποία αποχώρησε στη συνέχεια. Διαλύθηκαν το 1995, αλλά επανενώθηκαν.

Έκτοτε και μέχρι σήμερα, «Τα παιδιά απ’ την Πάτρα» εξακολουθούν τυπικά να υφίστανται έστω και με δύο άτομα, τον Χρήστο Παπαδόπουλο και τον Αργύρη Παπαγεωργίου. Ο πρώτος έχει γράψει πολλά τραγούδια και μουσικές για τηλεοπτικές σειρές κι αυτή είναι η κύρια ενασχόλησή του, οπότε οι εμφανίσεις του με τον Παπαγεωργίου είναι περιοδικές κι «έκτακτες».

Πάντως όποτε εμφανίζονται μαζί, το κάνουν ως «Παιδιά απ’ την Πάτρα» αλλά εκείνη η «πεντάδα» που έφερε τα πάνω κάτω στο λαϊκό τραγούδι για σχεδόν μια πενταετία στη δεκαετία του ’80 δεν υπάρχει πια. Άλλωστε, ακόμη κι αν το ήθελε θα ήταν αδύνατο καθώς ο Παναγιώτης Μανωλάκος έχει φύγει πλέον από τη ζωή.

32. Τα παιδιά από την Πάτρα.jpg

Η επιτυχία τους ήταν μεγάλη και το 1983 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο, με τίτλο Αφιερωμένο εξαιρετικά, ο οποίος έγινε χρυσός, πουλώντας 350.000 δίσκους, και τους έκανε γνωστούς σε όλη την Ελλάδα.

Το τραγούδι Δεν θέλω τη συμπόνια κανενός ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία τους. Έδωσαν πολλές συναυλίες στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Τα Παιδιά από την Πάτρα Χάραμα Πάτρας 1983 ¨Δεν θέλω τη συμπόνια κανενός” 

 

 

Πηγή : https://el.wikipedia.org/

 

 

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More