Όταν ο φόβος “γεννά” έξυπνες ιδέες !

Μια νεαρή κοπέλα από το Κονέκτικατ η Ella Casano, τώρα 12 ετών, όταν ήταν 7 διαγνώστηκε με μία αυτοάνοση ασθένεια που ονομάζεται  Χρόνια Θρομβοπενική Πορφύρα ή ITP.

” Το ίδιο το σώμα της καταστρέφει τα αιμοπετάλια και έτσι την θέτει σε υψηλότερο κίνδυνο για αιμορραγία ή τραυματισμό, περισσότερο από τους περισσότερους ανθρώπους”, δήλωσε στο CNN η Meg Casano, η μητέρα της Ella.
Λόγω της ασθένειας της,   η Ella έπρεπε να έχει ενδοφλέβιες εγχύσεις κάθε έξι έως οκτώ εβδομάδες. Η διαδικασία αυτή,  τόσο για τα παιδιά , όσο και για πολλούς ενήλικες προκαλεί φόβο.
«Όταν έκανα την πρώτη μου έγχυση, ήμουν έκπληκτη και λίγο φοβισμένη από την εμφάνιση της ποσότητας σωληνώσεων και ιατρικού εξοπλισμού », δήλωσε η Ella σε μια δήλωση στην ιστοσελίδα της.
Η Ella για να αντιμετωπίσει τον φόβο που είχε κάθε φορά που αντίκρυζε το μπουκάλι με το φάρμακο βρήκε την εξής λύση :  έκοψε ένα λούτρινο αρκουδάκι το οποίο θα κάλυπτε το μπουκάλι με το υγρό που της χορηγούσαν και με αυτό τον τρόπο  έκανε τον πρώτο της  Medi Teddy όπως δήλωσε η ίδια.

Η πίσω πλευρά της θήκης είναι ανοιχτή έτσι ώστε οι νοσοκόμες και οι γιατροί να μπορούν να δουν την κατάσταση του φαρμάκου που λαμβάνει ο ασθενής και να μπορούν να το αντικαταστούν όταν αδειάζει.Αποτέλεσμα εικόνας για Medi Teddy

Βλέποντας πόσο ικανοποιημένοι ήταν οι νοσοκόμοι με την ιδέα, η Ella και η μητέρα της ξεκίνησαν τη διαδικασία κατασκευής  και διανομής του  Medi Teddy.

Η μητέρα δήλωσε  ” πιστεύουμε ότι είμαστε έτοιμοι να παράγουμε ένα πραγματικά φοβερό προϊόν που θα διανέμουμε δωρεάν και θα μπορέσει να βοηθήσει εκατοντάδες παιδιά”.

Αποτέλεσμα εικόνας για Medi Teddy

Πηγή : https://edition.cnn.com

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More