Όταν λειτουργούσε το κολυμβητήριο της Αγυιάς

Το δημόσιο κολυμβητήριο της Αγυιάς (ΕΑΝΚ Πατρών κάποτε) κατασκευάστηκε το 1980 από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Αρχικά το χρησιμοποιούσαν όλες οι ομάδες της Πάτρας (8 συνολικά).

Για πολλά χρόνια αποτέλεσε το μοναδικό κολυμβητήριο της πόλης αλλά σήμερα βρίσκεται σε κακή κατάσταση εγκαταλελειμμένο.

πατρα2 1021

Ήταν μάλιστα το πρώτο κολυμβητήριο που κατασκευάστηκε στην πόλη και το πρώτο κλειστό, ως τότε οι αγώνες γινόντουσαν στο λιμάνι. Βρίσκεται στην συμβολή των οδών Κανελλοπούλου & Ηρώων Πολυτεχνείου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

– Καλοκαίρι του 1979, το κολυμβητήριο έχει εγκανιαστεί εν χορδαίς και οργάνοις. Σάββατο 30 Ιουνίου είχε προγραμματιστεί ο αγώνας για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής πόλο. Δυστυχώς το πρώτο παιχνίδι στην Αγυιά και το πρώτο του ΝΟΠ στην 60χρονη (τότε) ιστορία του σε κολυμβητήριο της πόλης, σκιάστηκε από πρωτοφανή επεισόδια μεταξύ θεατών, αθλητών και παραγόντων.

Το 1999 είχε φιλοξενήσει τον τελικό Κυπέλλου Ευρώπης που διεξάχθηκε μεταξύ του Ν.Ο.Π. της Ουίπεστ ΦΚ.

– Κυριακή 13 Ιουλίου 2003. Στο κολυμβητήριο της Αγυιάς ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα πόλο της Β’ Εθνικής, με την τελική φάση που είχε ανατεθεί στην Πάτρα. Νωρίς το μεσημέρι (11π.μ.) διεξάγεται το τελευταίο παιχνίδι ανάμεσα στον ΟΠΑΘΑ Πάτρας και την Κοζάνη που είναι και το τελευταίο παιχνίδι που έγινε εκεί.

Ακολούθως εγκαταλείφθηκε η μοναδική αθλητική εγκατάσταση στην Αχαΐα και στην εκτός Αθήνας, γενικότερα, Ελλάδα, που φιλοξένησε ποτέ τελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης (ΝΟΠ – Ούιπεστ, 1998).

Δύο χαρακτηριστικές φωτογραφίες του παλιού κολυμβητηρίου της Αγυιάς. Όταν «έσφυζε» από κόσμο και σήμερα που έχει εγκαταλειφθεί στο έλεος του χρόνου και της αδιαφορίας των αρμοδίων.

20140718_492717

 

http://amesanews.gr/https://sportin.gr/

 

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More