Οι ΒΑΒΕΛ στον ΚΗΠΟ του Royal

Οι Βαβέλ επανέρχονται στη μουσική σκηνή του Royal στον Κήπο, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020. Έχοντας στις αποσκευές τους και την πρώτη τους ηχογράφηση στο στούντιο με τη διασκευή του Roxanne των Police, θα παρουσιάσουν ένα ανανεωμένο πρόγραμμα με έμφαση στις μίξεις διαφορετικών μουσικών ειδών.

Το Μάιο του 2019, ο Φώτης Αναγνωστόπουλος (πολίτικη λύρα, ούτι, τραγούδι) από το χώρο της παραδοσιακής και ρεμπέτικης μουσικής συναντά τον Πάνο Καββαθά (κιθάρα, τραγούδι) από το χώρο του σύγχρονου έντεχνου ρεπερτορίου, με επιδίωξη τη μουσική γεφύρωση δύσης-ανατολής μέσα από παραδοσιακά (θρακιώτικα, μικρασιάτικα, μακεδονίτικα, αρμένικα κ.α.) και έντεχνα τραγούδια γνωστών ελλήνων δημιουργών. Πολύ σύντομα, προστίθεται στην ομάδα η Ελένη Τσέκη (ακορντεόν) φέρνοντας μαζί της αγαπημένα βαλς, αργεντίνικα tango και ρετρό ελληνικά κομμάτια. Το μουσικό παζλ ολοκληρώνεται με το Γιώργο Μπαράκο (κρουστά, φωνητικά) για να συμπληρώσει το σχήμα τόσο ρυθμικά όσο και εκτελεστικά.
Το αποτέλεσμα αυτής της αλληλεπίδρασης, ήταν να συνδέσουν διαφορετικά – αλλά ίσως όχι και τόσο ξένα τελικά – μουσικά ακούσματα και χρώματα, από διαφορετικές περιοχές και χρονικές περιόδους και να τα «χτίσουν» μεταξύ τους ανταλλάσσοντας μουσικές απόψεις και ενορχηστρωτικές ιδέες σε μια ξεχωριστή και ιδιότυπη μουσική «Βαβέλ»!

Στη μουσική παράσταση της «Βαβέλ», τη μια στιγμή “Ο Άμλετ της Σελήνης” χορεύει “Libertango” και την άλλη η “Μισιρλού” το πασίγνωστο “Bolero” του Ravel! Το “Ας ερχόσουν για λίγο” μας φέρνει κοντά σε μια “Historia de un amor” και ο “Κηπουρός” του Παύλου Παυλίδη αναρωτιέται ξανά “Πώς να σωπάσω μέσα μου”… Το γλυκό “Νανούρισμα” της Σμύρνης σιγοτραγουδιέται πάνω από την Κρήτη του “Ερωτόκριτου” και ο “Pink Panther” του Henry Mancini ψάχνει να μάθει “Ποια να σαι εσύ”….! Η Roxanne των Police χορεύει tango στο Moulin Rouge, «ζηλεύει» και τραγουδάει στα ελληνικά…!

Βαβέλ
Φώτης Αναγνωστόπουλος (πολίτικη λύρα, ούτι, τραγούδι)
Πάνος Καββαθάς (κιθάρα, τραγούδι)
Ελένη Τσέκη (ακορντεόν)
Γιώργος Μπαράκος (κρουστά, φωνητικά)

Info:
Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020
 Ώρα έναρξης: 22:00
 Είσοδος ελεύθερη 
Κρατήσεις (απαραίτητες): 2611 810524

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More