Οι τρομερές προβλέψεις για το ανθρώπινο μέλλον από το 1962!

Το 1962, η ιταλική εβδομαδιαία έκδοση Domenica del Corriere  έκανε κάποιες τρομερές προβλέψεις !!

Δείτε στις παρακάτω εικόνες  για προβλέψεις στο μη τόσο μακρινό μέλλον

 

  1. Μια φουτουριστική διαφήμιση του 1962, προωθώντας έναν κόσμο στον οποίο οι ανθρώπινες περιπατητικές κινήσεις αντικαθίστανται από αυτοτελείς μηχανές τύπου segway. Τα άτομα αυτά θα σφραγιστούν σε κλειστές μηχανές  πιθανώς για προστασία από τον άνεμο, τη βροχή και ως προφύλαξη ασφαλείας. 

Η πίστωση πρέπει να δοθεί, σε κάποιο βαθμό, για την ακριβή φαντασία της δημοσίευσης, γιατί από τη δεκαετία του 1990 μια τέτοια συσκευή πράγματι εφευρέθηκε: το Segway. Η Segway, που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο του Plymouth και την BAE Systems, κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με επιτυχία το 1997 ως αναβαθμισμένη αναπηρική πολυθρόνα.

 

2. Ένας σχεδιασμός από την έκδοση του Απριλίου 1935 της καθημερινής επιστήμης και της μηχανικής για έναν φορητό αναγνώστη. Καθημερινή Επιστήμη και Περιοδικό.

Αυτή η πρόβλεψη, αν και λανθασμένη από την άποψη του μεγέθους του αναγνώστη, έχει γίνει σε μεγάλο βαθμό αληθινή στην πίστη του περιοδικού. Το 2007 κυκλοφόρησε το Amazon Kindle και ανακηρύχθηκε ευρέως ως η αρχή του τέλους των τυπωμένων βιβλίων. Tο μερίδιο αγοράς του ηλεκτρονικού βιβλίου έχει ανέλθει μόλις λίγο περισσότερο από 25% από το 2018 και πρόκειται να συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενα χρόνια.

3. Μια φανταστική πρόβλεψη για το πώς η Νέα Υόρκη, θα έβλεπε το έτος 2001. Collier’s Weekly.

Δημοσιεύθηκε στο Weekly Journal of Current Events του Collier το 1901, ο αμερικανός εικονογράφος Frederick Strothmann προέβλεψε ένα φανταστικό και απίστευτο μέλλον για τη Νέα Υόρκη μέχρι το 2001. Μεταξύ των τεχνολογικών καινοτομιών, ο Strothmann πίστευε ότι η σημερινή γενιά θα  ζούσε σε ένα τεράστιο υψηλό περιβάλλον , όπως και για τους λάτρεις των τηλεοπτικών παιχνιδιών στην πόλη της Κολομβίας από τη σειρά Bioshock, οι κύριοι τρόποι μεταφοράς προφητεύονταν να περιλαμβάνουν πλωτά τραμ και μπαλόνια θερμού αέρα. Παράλληλα, ο Strothmann απεικόνιζε έναν κόσμο στον οποίο τα ασύρματα τηλέφωνα ήταν ο κανόνας, εκτός από τα συμπιέσιμα δισκία τροφής ως πηγές διατροφής.

 

4. Μια μελλοντική διαφήμιση από την εξάλειψη της κουζίνας του σπιτιού, 1958.

Η General Motors προέβλεψε, εσφαλμένα, την εξάλειψη της κουζίνας του σπιτιού και την αντικατάσταση του μαγειρέματος με στιγμιαία μαγειρεμένα μηχανοκίνητα γεύματα.
Ανακοινώνοντας το 1955 ότι η νοικοκυρά του μέλλοντος χρειάζεται μόνο “να ρυθμίσει το τραπέζι”. Με αφορμή την παραδοχή ότι το προϊόν πλησιάζει την εμπορική ετοιμότητα, παρά τη συνολική απουσία πολλών από τις απαραίτητες τεχνολογίες, η General Motors προέβλεψε αισιόδοξα ότι μέχρι το 1965 η μηχανή θα μπορούσε να λειτουργήσει σε αμερικανικά σπίτια. Το SUPER CHEF “μαζεύει” το αγαπημένο σας φαγητό, μετά την εύκολη επιλογή από ένα μενού, “στην τελειότητα με υπέρυθρες ακτίνες”, συναρμολογεί την επιλογή σας από μια μεγάλη αποθήκευση κατάψυξης “και” το εξυπηρετεί με μεταφορέα σε λίγα δευτερόλεπτα “.

Δυστυχώς ο Σούπερ Σεφ δεν βρέθηκε, με τον ισχυρισμό του περιοδικού ότι «ίσως αύριο θα είναι πραγματικότητα» μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ποτέ πραγματικότητα. Το πλησιέστερο που έχουμε φτάσει θα ήταν η εμφάνιση της σύγχρονης βιομηχανίας fast food, με την εφεύρεση του “McDonald’s Speedee System” το 1948 με αποτέλεσμα την δυνατότητα να σερβίρουμε φαγητό μόλις λίγα λεπτά μετά την τοποθέτηση μιας παραγγελίας.

 

5. Μια διαφήμιση από το 1956, από την Κεντρική Εταιρεία Ισχύος και Φωτός, που προωθούσε το μέλλον των αυτοπροωθούμενων αυτοκινήτων με ηλεκτρικό ρεύμα. Κεντρική Εταιρεία Ισχύος και Φωτός.

Το 1956, η Κεντρική Εξουσία και η Ηλεκτρική Εταιρεία προέβλεπαν ότι στο μέλλον οι οδηγοί  θα ήταν παρωχημένοι και ότι, αντ ‘αυτού, «η ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να είναι ο οδηγός». Προβλέποντας ότι «μια μέρα το αυτοκίνητό σας μπορεί να επιταχύνει κατά μήκος ενός ηλεκτρικού υπερ-αυτοκινητόδρομου», η ταχύτητα και το τιμόνι των αυτοκινήτων θα «ελέγχονται από ηλεκτρονικές συσκευές που είναι ενσωματωμένες στο δρόμο». Ως αποτέλεσμα αυτών των τεχνολογικών βελτιώσεων, οι αυτοκινητόδρομοι θα γίνουν ασφαλείς, εξαλείφοντας τις “εμπλοκές κυκλοφορίας”, τις “συγκρούσεις” και τους κινδύνους που προκαλεί η «κόπωση του οδηγού».

Τα αυτοκίνητα με αυτο-οδήγηση είναι σχεδόν έτοιμα να διατεθούν στο εμπόριο. Οι οδικές δοκιμές που διεξήχθησαν τα τελευταία χρόνια δείχνουν ότι πριν από το 2030 τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα οδηγούν ελεύθερα στους δρόμους της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, μειώνοντας σημαντικά τα τροχαία ατυχήματα και βελτιώνοντας την οδική ασφάλεια.

Πηγή : https://historycollection.co/

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More