Οι Encardia στο Κεντρικό Διαμέρισμα στην πλατεία Ελευθερίας (Προσφυγικά)

Οι Encardia είναι ένα μουσικό σχήμα με πολλές ιδιαιτερότητες. Μία από αυτές είναι  η ικανότητάτους, να παίζουν στις μεγάλες σκηνές αλλά και με την ίδια επιτυχία  να δημιουργούν μιαμοναδική παράσταση ακόμη και στη μέση μιας πλατείας. Αυτή την ξεχωριστή μουσική εμπειρία θα μοιραστούν με το κοινό της Πάτρας το Σάββατο 20 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ, στο Κεντρικό  Διαμέρισμα στην πλατεία Ελευθερίας (Προσφυγικά), στο πλαίσιο  τηςενότητας «Το Φεστιβάλ στις γειτονιές», του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Οι ίδιοι μιλούν για “συναντήσεις” μάλλον, παρά για συναυλίες, μεταδίδοντας έτσι στο ακροατήριο μια εικόνα που τους παρουσιάζει περισσότερο σαν μουσική οικογένειά, παρά σαν ένα συνηθισμένο συγκρότημα.

Εντάσσονται στο χώρο της «world music» , η αλλιώς «μουσικές του κόσμου», εμπνέονται από τη πλούσια μουσική παράδοση της Μεσογείου και της Κάτω Ιταλίας και τραγουδούν στα Γκρεκάνικα, τη γλώσσα των ελληνόφωνων περιοχών της νότιας Ιταλίαςαλλά  και σε άλλες πέντε γλώσσεςδιαλέκτους. Ενώ οι εμφανίσεις τους χαρακτηρίζονται από τοιδιαίτερο κλίμα και την σχέση που χτίζουν με το κοινό τους.

Τους Encardia, την ιδιότυπη και απόλυτα ελκυστική αυτή “μουσική κολεκτίβα”, αποτελούν οι:

 

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ : tamporello, βιολί, μαντολίνο, φωνή

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ :Ακορντεόν, Φωνή

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ : Κόντρα Μπάσο, Φωνή

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: κιθάρα,

ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΟΤΣΑΝΗ: Φωνή,

ΓΙΑΝΝΑ ΧΑΜΑΛΕΛΗ : Χορός

Μαζί τους οι Αlliotica Βand.

Ένα σχετικά καινούργιο μουσικό σχήμα το οποίο δημιουργήθηκε το 2018 με πρόθεση να διασκευάζει αγαπημένες μουσικές από folkrockbluespop ακούσματα και να αποτελέσει, παράλληλα, τη βάση συνεργασιών με φίλους μουσικούς. Στις εμφανίσεις τουςσυνηθίζουν, με τη δική τους καλλιτεχνική ματιά, να συνδυάζουν μεταξύ τους μουσικές καιρυθμούς από λαϊκές παραδόσεις, καιαποτελούνται από τους, δέκα χρόνια μουσικούς συνοδοιπόρους:

Σοφία Ραφτούλη (ακορντεόν, τραγούδι)

Κωνσταντίνο Γιωτσόπουλο (ακουστική/ηλεκτρική κιθάρα)

Γιώργο Μπαράκο (κρουστά)

Στην εμφάνιση αυτή φιλοξενούν επί σκηνής τον Γιώργο Παπαγεωργίου στο μαντολίνο.

Η Είσοδος στην εκδήλωση θα είναι Ελεύθερη.

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More