Οι δύο πιο επικίνδυνες σκηνές που γύρισε ποτέ ο Θανάσης Βέγγος (video)

Ο Θανάσης Βέγγος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής σε δύο από τις πιο επικίνδυνες σκηνές του ελληνικού κινηματογράφου. Ο ίδιος, αυτοπροσώπως, δίχως κάλυψη ή κάποιον περίφημο κασκαντέρ, δεν δίστασε να περπατήσει πάνω σε κάρβουνα, ή να περάσει μέσα από αληθινή τζαμαρία!

Στην ταινία «Ο Παπατρέχας», του 1966, ο Θανάσης Βέγγος περνά μέσα από μία τζαμαρία, δίχως ευτυχώς να πάθει τίποτα. Μάλιστα, ο Ερρίκος Θαλασσινός, είχε προσπαθήσει επί ματαίω να τον πείσει να μην προβεί σε μια τέτοια ενέργεια.

Ο διάλογος μεταξύ Θαλασσινού και Βέγγου είχε ως εξής (Από το βιβλίο «Ένας άνθρωπος παντώς καιρού»

-Όχι, Θανάση, του λέω.
-Θα περάσω, Ερρίκο, μου λέει.
-Όχι, Θανάση, με τίποτα, του λέω.
-Πάει, τελείωσε, μου λέει. Μόνο αν συμβεί τίποτε, να πεις στη Μίνα πόσο πολύ την αγαπάω…

Ένα χρόνο αργότερα, στην ταινία «Ένας τρελός και παλαβός Βέγγος», ο Θανάσης τρέχει για να γλιτώσει και κρύβεται σε ένα χορό αναστενάρηδων. Εκεί που βρίσκεται… κυριολεκτικά σε αναμμένα κάρβουνα, συνειδητοποιεί ότι η κάλτσα του έχει πάρει φωτιά και (όπως επίτασσε το σενάριο) την πετάει πάνω σε ψάθινη οροφή.

Η οροφή παίρνει φωτιά και εκείνος για να καλύψει το ατύχημα τρέχει να βρει ένα μπιτόνι με νερό. Εν τέλει βρίσκει το μπιτόνι, το οποίο όμως δεν είχε νερό, αλλά εύφλεκτο υλικό.

Καταλαβαίνει κανείς πως θα μπορούσε κάλλιστα να πάει κάτι στραβά σε αυτή τη σκηνή, ωστόσο για καλή τύχη όλων, όλα πήγαν κατ’ ευχήν και το εν λόγω κασκαντερικό βγήκε με απόλυτη επιτυχία. Έστω κι αν ο Βέγγος ρίσκαρε εκ νέου!

 

Πηγή : https://www.zox.gr

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More