Ο θρύλος για τα καπέλα με τα πτερύγια που φοράνε οι μαθητές στην Κίνα!

Ένα αρχαίο κινέζικο καπέλο έχει προστεθεί στις μάσκες προσώπου και το απολυμαντικό χεριών ως ένα ακόμα όπλο στον αγώνα κατά του Covid-19.

List of emperors of the Song dynasty - Wikiwand

Ένας θρύλος λέει ότι ο πρώτος αυτοκράτορας της δυναστείας των Song διέταξε τους υπουργούς του να φορούν καπέλα με δύο μακριά πτερύγια στις πλευρές, έτσι ώστε να μην μπορούν να ψιθυρίσουν μεταξύ τους στις συνελεύσεις των δικαστηρίων χωρίς να ακουστούν, σύμφωνα με τον Tsui Lik-hang, ιστορικό στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ.

Emperor Taizu of Song - YouTube

Τα καπέλα θεωρήθηκαν ένας καλός τρόπος να καταλάβουν την έννοια της κοινωνικής αποστασιοποίησης τα μικρά παιδιά, τα οποία δυσκολεύονται να κατανοήσουν αφηρημένες έννοιες. «Καθώς τα παιδιά μπορούν να δουν και να νιώσουν αυτά τα καπέλα και καταλαβαίνουν όταν τα πτερύγια χτυπούν το ένα το άλλο, μπορεί να είναι πιο ικανά να κατανοήσουν τι πρέπει να κάνουν και να θυμούνται να διατηρήσουν τη φυσική τους απόσταση», δήλωσε ο Ian Lam Chun-bun, αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος της προσχολικής εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ-Κονγκ.

Πηγή :https://www.anaplirotes.gr/

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More