Ο Σπηλαιώδης Ναός της Αναλήψεως στην Αχαϊα (video)

Οι Καστριώτες, προαισθανόμενοι, ίσως, την άρρηκτη σχέση του χωριού με τα υπόγεια θαύματα της φύσης, έχτισαν σε σπηλιά, αντίκρυ στο περίφημο Σπήλαιο ”Των Λιμνών”, πριν από ένα και πλέον αιώνα (1886), τον σπηλαιώδη ναό της Αναλήψεως.

Το μοναδικό αυτό μνημείο – διατηρητέο – που το ιερό του είναι διαμορφωμένο μέσα σε σπηλιά, περιβάλλεται από πανύψηλους κατακόρυφους βράχους, ζωγραφισμένους από θαυμαστούς σταλακτίτες και σκεπασμένους από καταπράσινους κισσούς και άλλα αναρριχώμενα άγρια φυτά ! Το χειμώνα, με τα πολλά χιόνια, τα παγωμένα χιονόνερα, που σταλάζουν αδιάκοπα, από τους άνωθεν του ναού κατακόρυφους βράχους, δημιουργούν τους δικούς τους ”τεχνητούς” σταλακτίτες, οι οποίοι ανταγωνίζονται τους φυσικούς και σου κόβουν την ανάσα!!!

Την άνοιξη που λιώνουν τα χιόνια του Χελμού, στη διπλανή από το ναό χαράδρα, σχηματίζεται γραφικός καταρράκτης, τροφοδοτούμενος από τα ορμητικά χιονόνερα του βουνού!!

Το θέαμα είναι φανταστικό! Κατά τη γιορτή της Αναλήψεως, το απέριττο εκκλησάκι, προσελκύει μεγάλο πλήθος προσκυνητών και θαυμαστών της φύσης!

Πηγή : https://www.kalavrytanews.com

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More