¨Ο ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ¨του Ευγένιου Ιονέσκο

Στο Ανοιχτό Θέατρο Κρήνης, την Τετάρτη 3 Ιουλίου στις 21:30 το θεατρικό εργαστήρι των Γραμμών ΤέΧνης παρουσιάζει το ν ¨ΡΙΝΟΚΕΡΟ¨του Ευγένιου Ιονέσκο σε διδασκαλία- σκηνοθεσία του Βασίλη Κόκκαλη, για μία μόνο παράσταση.

«Ο ρινόκερος» του Ευγένιου Ιονέσκο μάς περιγράφει μια μικρή επαρχιακή πόλη στην οποία όλοι οι άνθρωποι μετατρέπονται βαθμιαία σε ρινόκερους, δηλαδή χάνουν την ανθρωπιά τους, αποκτηνώνονται και προσαρμόζονται στο κομφορμιστικό ρεύμα της εποχής τους με την ενσωμάτωσή τους στη νέα ζωώδη κυρίαρχη κατάσταση πραγμάτων.

Το έργο κλείνει με την εσωτερική πάλη του πρωταγωνιστή του Μπερανζέ, του τελευταίου που ακόμη παραμένει άνθρωπος, μια και η σύντροφός του Ντέζη υποχώρησε και αυτή και μετατράπηκε σε ρινόκερο. Και ο Μπερανζέ καταλήγει:

«Θα πολεμήσω ενάντια σ’ όλο τον κόσμο! Ενάντια σ’ όλον τον κόσμο! Θα υπερασπίσω τον εαυτόν μου ενάντια σ’ όλο τον κόσμο… δεν θα καθίσω με σταυρωμένα χέρια, θα πολεμήσω… Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος… και μέχρι να ‘ρθεί το τέλος θα παραμείνω άνθρωπος! Οχι δεν θα συνθηκολογήσω!… ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΩ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ!»

Ο Ρινόκερος (1959), το φαινομενικά κωμικό έργο του γαλλορουμάνου συγγραφέα, βρίθει κοινωνικών και πολιτικών προεκτάσεων για το πώς όλοι γύρω μας μετατρέπονται σε παχύδερμα-ρινόκερους και αν και πώς μπορούμε να αντισταθούμε στην παράλογη λογική που προσπαθεί να επικρατήσει στις μέρες μας.

Διδασκαλία-σκηνοθεσία: Βασίλης Κόκκαλης
Μουσική–ηχητική επιμέλεια και σύνθεση μουσικής: Βασίλης Γιαννόπουλος
Παίζουν:
Ιωάννα Αναγνωστοπούλου
Μαρία Βασιλείου
Μαρία Γεωργακοπούλου
Μαίρη Γεωργογιάννη
Φώτης Γιώτης
Κωνσταντίνος Γκότσης
Αγγελική Κολυπέρα
Λένα Λιακοπούλου
Βασιλική Μπάρκα-Κατσένου
Ανδρέας Παναγόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Βανέσσα Παρασκευοπούλου
Σπύρος Ρηγόπουλος
Μαριάννα Τσελεπή
Σχεδιασμός αφίσας: Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος

Πληροφορίες : 6906569578

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More