Ο μεγάλος έρωτας της Τζένης ….

Ένας μεγάλος έρωτας ήταν αυτός της μεγάλης μας ηθοποιού Τζένης Καρέζη και του Ζάχου Χατζηφωτίου. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1961 και ξαναβρίσκονται το 1962 όπου μετά από μόλις 4 μήνες σχέσης αποφασίσουν να παντρευτούν! Βέβαια ο γάμος τους κράτησε μόνο 4 χρόνια!

 

Η Τζένη Καρέζη και ο πρώτος σύζυγος της Ζάχος Χατζηφωτίου γνωρίστηκαν το 1961 στο Λονδίνο σε κοινό φιλικό σπίτι, όταν εκείνη είχε επισκεφτεί την Αγγλική πρωτεύουσα για καλλιτεχνική ενημέρωση και εκείνος για επαγγελματικούς λόγους καθώς διέμενε στο Παρίσι.

Ξανασυναντήθηκαν την Πρωτοχρονιά του ’62 όπου ξεκίνησε ένα τρυφερό ειδύλλιο μεταξύ τους και τέσσερις μήνες μετά αποφασίζουν να παντρευτούν.

Στις 7 Μαΐου του 1962 γίνεται ο γάμος στο εκκλησάκι της Αγίας Φιλοθέης και μετά η δεξίωση στο ξενοδοχείο Auberge στην Βαρυμπόμπη με καλεσμένη όλη την κοσμική και καλλιτεχνική Αθήνα εκτός της Αλίκης. Ήταν η περίοδος του μεγάλου ανταγωνισμού μεταξύ τους, τα επόμενα όμως χρόνια που ωρίμασαν καλλιτεχνικά και σαν προσωπικότητες αγαπήθηκαν και παρέμειναν καλές φίλες.

Η κοινή ζωή της μεγάλης ηθοποιού με τον κοσμοπολίτη και Bon viveur σύζυγό της είναι γεμάτη από κοσμικές συγκεντρώσεις και ταξίδια, όμως τα διαφορετικά τους ωράρια με πολύωρα γυρίσματα και θέατρο για την Τζένη και η ενασχόληση του συζύγου με τα καράβια και την ναυτιλία, τους απομακρύνουν και μετά από τέσσερα χρόνια αποφασίζουν να χωρίσουν.

Η Τζένη με τον Ζάχο Χατζηφωτίου το 1965 στο σκάφος της το οποίο είχε ονομάσει «Μαίρη Μαίρη» από την μεγάλη θεατρική της επιτυχία την περίοδο 1964-65

Όπως ο ίδιος έχει αναφέρει στο βιβλίο του, ένα βράδυ Τσικνοπέμπτης βγαίνει με φίλους του να διασκεδάσει στο κοσμικό κέντρο «Αθηναία» και εμφανίζεται μπροστά του μια γυναίκα ντυμένη «Ντόμινο» με μάσκα την οποία και φλερτάρει έντονα. Μετά από λίγο εκείνη βγάζοντας την μάσκα ανακαλύπτει ότι είναι η Τζένη η οποία του αναφέρει «Ήθελα να δω μέχρι που θα φτάσεις»..Στην πορεία των χρόνων παρέμειναν δυο καλοί φίλοι.

Πηγή : www.newsit.gr
You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More