Ο Μάριος με την Ελευθερία στους ώμους του πάτησαν την κορυφή του Ολύμπου

Συγκίνηση στο πανελλήνιο από την υπερπροσπάθεια του Μάριου Γιαννάκου που κουβάλησε στην πλάτη του την Ελευθερία και πάτησαν στην κορυφή Μύτικας στον Όλυμπο

Συγκλονιστικές στιγμές ζουν τα μέλη της ομάδας του Μάριου Γιαννάκου στέλνοντας δυνατό μήνυμα ζωής και αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο. Ο νεαρός δρομέας κουβάλησε στην πλάτη του την Ελευθερία και στις 09:02 σήμερα (5/10) το πρωί πάτησαν στην κορυφή του Μύτικα στον Όλυμπο σε υψόμετρο 2.917 μέτρα.

«Τίποτα πιο αληθινό»

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο αληθινό από το όνειρο. Η ώρα είναι 09:02. Φτάσαμε στην κορυφή της Ελλάδας μαζί με την Ελευθερία και την ομάδα μας», έγραψε ο Μάριος Γιαννάκου στον λογαριασμό του στο facebook μαζί με μία φωτογραφία από τη βουνοκορφή του Ολύμπου. Η συγκίνηση είναι μεγάλη, καθώς εκατοντάδες χρήστες του διαδικτύου τούς δίνουν κουράγιο, δύναμη και φυσικά συγχαρητήρια.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αληθινό από το όνειρο
—————————————————-
09:02 π.μ φτάσαμε στην κορυφή της Ελλάδας μαζί με την Ελευθερία και την ομάδα μας 

Πώς ξεκίνησαν όλα

Ο Μάριος Γιαννάκου γνώρισε την Ελευθερία πριν από δύο εβδομάδες σε ένα καφέ που διατηρεί κοινή τους φίλη στην πόλη της Δράμας. Ο Μάριος μιλούσε για τα κατορθώματα του και τότε η Ελευθερία του είπε πως θα ήθελε κάποτε να ανέβει στην κορυφή του Ολύμπου. Ετσι ξεκίνησε η κουβέντα και σήμερα έγινε πράξη το όνειρο της.

Φοιτήτρια της βιολογίας με κινητικά προβλήματα, η Ελευθερία ήταν διστακτική στην αρχή αλλά ο Μάριος κατάφερε να την πείσει και έτσι σήμερα το πρωί έκαναν πραγματικότητα το ξεχωριστό εγχείρημα τους που πραγματικά συγκινεί το πανελλήνιο. Την προσπάθεια τους υποστήριζε ομάδα ειδικών ορειβατών, γιατρών, μετεωρολόγων αλλά και δύο πεζοναύτες. Αυτή την ώρα έχει ξεκινήσει η κατάβαση προς το καταφύγιο.

«Ανεβήκαμε αρκετά γρήγορα το πρώτο κομμάτι και μετά περάσαμε στο δύσκολο κομμάτι, που είναι πολύ τεχνικό και είναι αρκετά εκτεθειμένο και 9 η ώρα περίπου φτάσαμε πάνω στην κορυφή της Ελλάδας. Ξεκινήσαμε από το καταφύγιο στο οποίο κατασκηνώναμε τις τελευταίες δύο ημέρες, από τα 2.400μ. και φτάσαμε στα 2.918. Εγώ ήμουν περίπου δύο ημέρες πριν ώστε να τσεκάρω τη διαδρομή, η Ελευθερία ήρθε χθες», είπε ο Μάριος Γιαννάκου στο ethnos.gr.

Ευχαρίστησε επίσης όσοι βοήθησαν στο να πάρει «σάρκα και οστά» το όνειρο της Ελευθερίας και συγκεκριμένα την ομάδα που τους συνόδευε, αλλά και την Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος, τη μονάδα βατραχανθρώπων, για την υλικοτεχνική υποδομή αλλά και την παρουσία του εκπαιδευτή Διονύση Πετρίδη, ο οποίος «βοήθησε τα μέγιστα να μην χάνω την ισορροπία μου».

Πηγή: https://www.ethnos.gr/
 

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More