Ο δρόμος της αγάπης: Το πράσινο μονοπάτι των ερωτευμένων στην Ελλάδα!

Εσύ ξέρεις που είναι ο δρόμος της αγάπης; 

Τα social media πλημμυρίζουν με φωτογραφίες και εκατοντάδες ζευγάρια τρέχουν για ένα ρομαντικό διήμερο, ώστε να περπατήσουν στο δρόμο της αγάπης. Ο λόγος για το καταπράσινο μονοπάτι, που βρίσκεται στην Ελλάδα και μαγνητίζει τα βλέμματα όλων.

Που βρίσκεται όμως ο δρόμος της αγάπης;

Το δρόμο της αγάπης θα μπορέσεις να τον γνωρίσεις και εσύ από κοντά σύντομα. Ο δρόμος της αγάπης βρίσκεται σε ένα δημοφιλή χειμερινό προορισμό, την αγαπημένη Βυτίνα, η οποία σε προσκαλεί για μια αξέχαστη ρομαντική βόλτα.

Ο εν λόγω δρόμος είναι λες και έχει βγει από παραμύθι, αφού είναι περιτριγυρισμένος από αρωματικά σφενδάμια και πλατάνια. Θα τον εντοπίσει κανείς στη δυτική πλευρά της Βυτίνας, στο Παλαιό Χωριό με τις ιστορικές εκκλησίες των Αγίων Αποστόλων, οι οποίες χρονολογούνται από το 1831 και της Κοίμησης της Θεοτόκου του 1847.

 

Ο παραμυθένιος δρόμος της αγάπης δεν πήρε όμως το όνομα του από την προτίμηση των ερωτευμένων για ρομαντική απόδραση στη Βυτίνα. Το όνομα του προέρχεται από τα παλαιότερα χρόνια, όταν οι νέοι έκαναν περίπατο εκεί προκειμένου να γνωρίσουν τους μελλοντικούς συζύγους τους. Στο σημείο αυτό αντάλλασσαν τα πρώτα ερωτικά βλέμματα και μηνύματα, σύμφωνα με τα τότε αυστηρά ήθη της εποχής.

Η συγκεκριμένη τοποθεσία όντως θυμίζει κάτι από μια άλλη εποχή, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί το πιο γραφικό και ρομαντικό μέρος της περιοχής, κάνοντας το δημοφιλή προορισμό για νέα –και όχι μόνο- ζευγάρια.

 

Πηγή : https://itravelling.gr/

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More