Ο Αύγουστος Κορτώ παρουσιάζει στην Πάτρα το νέο του βιβλίο με τίτλο “Το μυστικό του Λεονάρντο”

Το βιβλιοπωλείο Discover και οι εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν σε μία συνάντηση με τον Αύγουστο Κορτώ, με αφορμή το νέο του βιβλίο με τίτλο “Το μυστικό του Λεονάρντο”.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαΐου στις 20:00, στον χώρο του βιβλιοπωλείου, πεζόδρομος Βούρβαχη 3.
Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του .

«Πέθανα πρώτη φορά στα πέντε μου χρόνια…»
Στη δύση του βίου του, φιλοξενούμενος του Φραγκίσκου Α΄ της Γαλλίας, ο Λεονάρντο ντα Βίντσι αποφασίζει ν’ αφηγηθεί τη ζωή του: από την αθωότητα και την οδύνη των παιδικών του χρόνων μέχρι την πρώτη του επαφή με την τέχνη της εικόνας, τη μαθητεία του στο ατελιέ του Βερρόκιο και την πολυτάραχη νιότη του, με τους ανομολόγητους έρωτες και τη ραγδαία του ανέλιξη στην κορυφή του καλλιτεχνικού ιερατείου της Αναγέννησης.
Όμως το αόρατο νήμα που ξετυλίγει τον μίτο της αφήγησης είναι η λαχτάρα του ηλικιωμένου Λεονάρντο να ομολογήσει το πιο σκοτεινό του μυστικό, που του βαραίνει χρόνια την ψυχή: ένα έγκλημα που έμεινε ατιμώρητο και στο οποίο χρωστά το πιο διάσημο έργο του – έναν πίνακα που δεν λέει να αποχωριστεί, καθώς περιέχει ό,τι πιο ακριβό κουβαλά στην καρδιά του.
Ιστορία μυστηρίου κρυμμένη μες στο αξεδιάλυτο μυστήριο της Ιστορίας, το Μυστικό του Λεονάρντο είναι πάνω απ’ όλα ένας ύμνος στην ανθρώπινη δημιουργία: στην ψυχή και στο σώμα που επιμένουν να γεννούν ακόμα κι υπό τη βαριά σκιά του θανάτου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More