Ντρεζίνα ή ποδήλατο

H πρώτη καταγραφή δίτροχου οχήματος χωρίς μηχανή- και μάλλον το πιο κοντινό στο σημερινό ποδήλατο- είναι η Draisienne (ντρεζίνα). Ήταν, λοιπόν, ο βαρόνος von Drais που το κατασκεύασε για να μετακινείται και να θαυμάζει τις ομορφιές των βασιλικών του κήπων.

 Ήταν μια κατασκευή που αποτελούταν από σκελετό, 2 ρόδες και τιμόνι αλλά δεν είχε πετάλια. Τα πόδια πατούσαν στη γη και σπρώχνοντας έδιναν κίνηση. Το υλικό κατασκευής του ήταν κυρίως το ξύλο, ενώ η κατασκευή του δεν επέτρεπε τη χρήση του παρά μόνο σε στρωμένους δρόμους, πλατείες και πάρκα.

Ο von Drais δεν περιορίστηκε σε αυτό! Το 1817, στις 2 Ιουνίου, τόλμησε να ταξιδέψει από το Mannheim στο Rheinau αποδεικνύοντας ότι αυτό το όχημα μπορεί να ταξιδέψει, να εξελιχθεί και να ορίσει τις μετακινήσεις του αιώνα που μόλις είχε ανατείλει. Η εξέλιξη δεν άργησε να έρθει! Το 1839 ο Kilpatrick MacMilan πηγαίνοντας την κατασκευή του von Drais ένα βήμα παραπέρα φτιάχνει το velocipede προσθέτοντας πετάλια στο μπροστινό τροχό. Έτσι, τα πόδια δεν είχαν επαφή με τη γη.

Ακολούθησε 20 χρόνια μετά η εισαγωγή του καουτσούκ στις ρόδες ως ελαστικό, ο Γάλλος Pierre Michaux που αλλάζει και το σχεδιασμό και το κάνει ακόμα πιο φιλικό προς το χρήστη.

Pierre Michaux

Το 1870 ήταν μια σημαδιακή χρονιά για το ποδήλατο, αφού οι Βρετανοί  James Starley και o William Hillman κατασκευάζουν την Ariel και καταφέρνουν την εξωπραγματική για τότε ταχύτητα των 24 χιλιομέτρων ανά ώρα. 

Στην Ελλάδα ήρθε το 1885 και το 1890 είχαμε τους πρώτους αγώνες ποδηλασίας και το 1896 το στάδιο Καραϊσκάκη φιλοξένησε την ποδηλασία ως ολυμπιακό άθλημα.

Πηγή :http//:sela.gr

 

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More