ΜΠΑΛΟΥ – ΓΚΑΛΟΥ – ΝΤΑΛΟΥ για παιδιά 2-8 ετών

Το συμβολικό, γεμάτο νοήματα, παραμύθι της Έρης Ρίτσου από τις εκδόσεις Κέδρος, έγινε θεατρικό κείμενο. Μετά τη μεγάλη επιτυχία της περσινής παράστασης «Σκύλος με Σπίτι» και τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού και των σχολείων της πόλης της Πάτρας, η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη επιστρέφει στο θέατρο Επίκεντρο+ (Νόρμαν 16 & Αγ. Διονυσίου) σκηνοθετώντας την παράσταση για παιδιά με τίτλο «Μπαλού – Γκαλού – Νταλού». Η παράσταση είχε παρουσιαστεί με επιτυχία στην Αθήνα, στο θέατρο Αλκμήνη, την θεατρική περίοδο 2017-2018 και περιόδευσε σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας κερδίζοντας την εμπιστοσύνη παιδιών και γονέων.

Υπόθεση:
Τρεις καλοί φίλοι,
ο ΜΠΑΛΟΥ ο παραπονιάρης ελεφαντάκος,
ο ΓΚΑΛΟΥ ο κλαψιάρης ιπποποταμάκος
και ο ΝΤΑΛΟΥ ο γκρινιάρης ρινοκεράκος,

ολίγον τι τεμπέληδες και οι τρεις, περνάνε την ώρα τους αραχτοί. Δε σηκώνονται ούτε για να παίξουν με τους φίλους τους, ούτε για να βοηθήσουν τους γονείς τους με τις δουλειές του σπιτιού. Σηκώνονται μονάχα για να φάνε και… που και που να κάνουν καμιά βουτιά στο ποτάμι.

«Ε, άμα πια! Ως εδώ και μη παρέκει!»

Αποφασίζουν να αλλάξουν τη βαρετή ζωή τους και ξεκινούν για ένα συναρπαστικό ταξίδι στη Μέση του Πουθενά!
Στόχος τους; Να βρουν το Δέντρο που κρύβει τον πιο σημαντικό θησαυρό!
«Εν-δυο! Μπρος ολοταχώς!»
Τι τους επιφυλάσσει όμως αυτό το ταξίδι;
Τι δυσκολίες θα συναντήσουν;
Και τι θα μάθουν τελικά από αυτή τους την περιπέτεια;

Τρεις (3) ταλαντούχοι και γεμάτοι ενέργεια ηθοποιοί, ο Γιώργος Λογαράς, ο Δημήτρης Μελέτης και ο Κωνσταντίνος Χριστόπουλος, χρησιμοποιώντας εξίσου τον λόγο, την παντομίμα, το χορό και το τραγούδι, ελευθερώνουν τη φαντασία των παιδιών φέρνοντας τα κοντά στις έννοιες της φιλίας, της συνεργασίας και της Αγάπης, τόσο προς την πλάση, όσο και προς τους ίδιους τους εαυτούς τους.

Στο έργο οι μικροί θεατές θα διασκεδάσουν με την καρδιά τους, με τις πονηριές και τα παθήματα των ηρώων αφού σε πολλά σημεία, σίγουρα θα ταυτιστούν μαζί τους.

Σημείωμα σκηνοθέτριας

Η επαφή με το θέατρο είναι πολύ σημαντική για όλους και ειδικότερα για τα παιδιά. Όπως και άλλες μορφές τέχνης, έτσι και το θέατρο, αποτελεί μέρος της διαπαιδαγώγησης των παιδιών μας και παίζει καθοριστικό ρόλο στην αντίληψη τους για τη ζωή. Αυτός είναι και ο λόγος που δημιουργώ με φίλους-συντελεστές παραστάσεις για παιδιά, θέλοντας να τους παρουσιάσω ιστορίες με πανανθρώπινα μηνύματα που θα αποτελέσουν εφόδια για τη μετέπειτα πορεία τους, συνειδητά και υποσυνείδητα. Διαβάζοντας το παραμύθι της Έρης Ρίτσου ένιωσα πάλι παιδί!

Έκανα εικόνα αυτούς τους τρεις γλυκούς, παχουλούς, ήρωες (για την ακρίβεια θέλησα να τους αγκαλιάσω πολλές φορές διαβάζοντας το βιβλίο), τις συζητήσεις τους… τους τσακωμούς τους… την περιπέτειά τους… και την, πέρα από κάθε φόβο, φιλία τους κι ένιωσα την ανάγκη να τους συστήσω στους νεαρούς θεατές μέσω της τέχνης του θεάτρου. Της τέχνης που βρίσκει υπεραρκετά, μία όμορφη ιστορία και την -δίχως όρια- φαντασία!

Οργανωμένες παραστάσεις καθημερινές πρωινά για νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς και δημοτικά σχολεία (1η & 2α) κατόπιν συνεννόησης στα τηλέφωνα 6931 939092 και 2610 46 10 50 . Επίσης η παράσταση μεταφέρεται και προσαρμόζεται σε κάθε χώρο για κάθε είδους εκδήλωση (σχολικές γιορτές, πάρτι, γενέθλια, βαφτίσια, παιδότοπους). Το έργο μας απευθύνεται σε ηλικίες από 2 έως 8 ετών.

Παίζουν και τραγουδούν οι:

Γιώργος Λογαράς
Δημήτρης Μελέτης
Κωνσταντίνος Χριστόπουλος.

Κείμενο: Έρη Ρίτσου

Θεατρική διασκευή/Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Κοστούμια/Μάσκες: Πολυτίμη Μαχαίρα

Κατασκευή μασκών: Κατερίνα Θεοφανοπούλου

Κατασκευή κοστουμιών: Κατερίνα Οικονόμου

Πρωτότυπη μουσική: Λίνα Ζηνά

Κίνηση/Χορογραφίες: Χριστίνα Φωτεινάκη

Φωτισμοί: Νίκος Γιατράκος

Φωτογραφίες: Karan Prasher

Δημιουργία αφίσας: Grid Fox

Προσαρμογή εντύπων / αφίσας: Φίλιππος Μποτώνης

Συντονισμός παραγωγής: Ίλια Ράγκου

Παραγωγή: A PRIORI www.a-priori.gr

Παραστάσεις: από Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16.30 μ.μ.

Τιμή εισόδου: 6€ παιδικό – 8€ ενηλίκων.

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More